1.2.16

Συνάντηση με Κατρούγκαλο αύριο...

Εκτάκτως με Κατρούγκαλο συναντώνται αύριο οι επικεφαλής των θεσμών
...για τους επικεφαλής των θεσμών...

Τη σκυτάλη των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής των θεσμών παίρνει τελικά αύριο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, παρά την...
αρχικά προγραμματισμένη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη, καθώς το ασφαλιστικό παραμένει το μεγάλο «αγκάθι» τόσο με τους δανειστές όσο και στο εσωτερικό της χώρας με μπαράζ κινητοποιήσεων.

Έτσι στις 11 το πρωί της Τρίτης ο Γ. Κατρούγκαλος θα υποδεχθεί την αντιπροσωπεία του Κουαρτέτου ενώ στη συνέχεια η ατζέντα περιλαμβάνει συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με εκπροσώπους της Τράπεζας της Ελλάδος στις 3 μ.μ. και με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη στις 7 μ.μ. για τα «κόκκινα» στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί το πότε θα γίνει τελικά η συνάντηση με τον Χρ. Βερναρδάκη για τη δημόσια διοίκηση σε συνδυασμό με την αξιολόγηση κ.ά.

Οι επαφές ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να ανοίγει ουσιαστικά τον πρώτο κύκλο της αξιολόγησης. Σε αυτή την πρώτη συνάντηση παρόντες είναι επίσης ο Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Το κουαρτέτο που αποτελείται από τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, Ντέκλαν Κοστέλο, του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου, της ΕΚΤ Ράσμους Ρέφερ και του ESM Νίκολα Τζιαμαρόλι, αναμένεται να ζητήσει διευκρινίσεις επί των ελληνικών προτάσεων για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τις δημοσιονομικές παρεμβάσεις του 2016 και τα κόκκινα στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια.

Η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει εντός τεσσάρων εβδομάδων, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη συζήτηση ελάφρυνσης στην αποπληρωμή του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: