1.11.15

Πιθανές νέες απεργίες στη Lufthansa...


Την προοπτική νέων κινητοποιήσεων στη γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa πυροδοτεί η κατάρρευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη διοίκηση του αερομεταφορέα και το κυριότερο συνδικάτο που εκπροσωπεί τα πληρώματα καμπίνας.

Η Lufthansa βρίσκεται σε...
διαπραγματεύσεις με διάφορα συνδικάτα που εκπροσωπούν εργαζομένους της, στο πλαίσιο των προσπαθειών της διοίκησής της να μειώσουν τα λειτουργικά κόστη και να ανταγωνιστούν με καλύτερους όρους τους αερομεταφορείς χαμηλού κόστους και τις ανταγωνιστικές επιχειρήσεις των κρατών του Κόλπου.

Η μακρά διένεξή της με τους πιλότους για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας έχει ήδη συνοδευτεί από πάνω από 10 απεργίες μέσα σε μια περίοδο 19 μηνών.

Το συνδικάτο των πληρωμάτων καμπίνας, που εκπροσωπεί 19.000 εργαζομένους, είχε δώσει προθεσμία στη διοίκηση της Lufthansa ως σήμερα για να κάνει μια καλύτερη προσφορά στις διαπραγματεύσεις για τους μισθούς, τις συντάξεις και τους όρους εργασίας.

Παρότι οι συνομιλίες άρχισαν με εποικοδομητικό τρόπο χθες, η διοίκηση της Lufthansa αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις δεσμεύσεις τις οποίες είχαν κάνει στελέχη της προφορικά, δήλωσε ο Νικολάι Μπάουμπλι, ο επικεφαλής του συνδικάτου, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων «είναι μια πιθανότητα», διεμήνυσε ο Μπάουμπλι και πρόσθεσε ότι το συνδικάτο θα ανακοινώσει πώς θα αντιδράσει αύριο Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: