1.11.15

ESM: Η Ελλάδα μπορεί να μη «χρειαστεί» το σύνολο των 86 δισ. ευρώ...

ESM: Η Ελλάδα μπορεί να μη «χρειαστεί» το σύνολο των 86 δισ. ευρώΤο ενδεχόμενο το τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας να διαμορφωθεί χαμηλότερα από το επίπεδο των 86 δισ. ευρώ, μετά και τα αποτελέσματα των stress tests για τις τράπεζες, δεν αποκλείει εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), με δηλώσεις του στο...
Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα των stress tests υπέδειξαν ότι οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται το ποσό των 14,4 δισ. ευρώ, δηλαδή κατά αρκετά δισ. ευρώ λιγότερα από τα 25 δισ. ευρώ που έχουν «κρατηθεί» για την ανακεφαλαιοποίηση.

«Το συνολικό κεφαλαιακό έλλειμμα για τις ελληνικές τράπεζες υπολείπεται κατά πολύ από τα 25 δισ. ευρώ που προόριζε ο ESM για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» ανέφερε εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στο Reuters. Τόνισε ακόμη ότι «αυτό δείχνει ότι το πρόγραμμα του ESM θα είναι χαμηλότερο των 86 δισ. ευρώ που προβλέπονταν αρχικά. Το ποσό των 10 δισ. ευρώ έχει ήδη μεταφερθεί σε ένα χωριστό λογαριασμό που διαχειρίζεται ο ESM. Αυτό το ποσό θα διατεθεί σύντομα στην Ελλάδα. Με επαρκή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν θα χρειαστούν τα υπόλοιπα 15 δισ. ευρώ».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: