1.11.15

Συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ για την ανακεφαλαιοποίηση...

Υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Κυριακής το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής. Αναμένεται η...
πράξη υπουργικού συμβουλίου, για τον καθορισμό των εκκρεμοτήτων σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το βράδυ του Σαββάτου, απομένει η επίλυση ορισμένων εκκρεμοτήτων σχετικών με την διαδικασία. Για τον λόγο αυτό, το μεσημέρι της Κυριακής θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Οι εκκρεμότητες που έχουν μείνει να διευκρινιστούν, θα καθοριστούν με πράξη υπουργικού συμβουλίου.

Μια εκκρεμότητα είναι η αναλογία των κοινών μετοχών και των υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών , βάσει της οποίας το ΤΧΣ θα καλύψει το μέρος του δυσμενούς σεναρίου που δεν θα καλυφθεί από ιδιώτες.

Ακόμη, προς διευκρίνηση είναι ο μηχανισμός με τον οποίο θα μετατραπούν σε κοινές μετοχές οι προνομιούχες μετοχές του Δημοσίου που κατέχουν Eurobank και Εθνική στην περίπτωση που αυτές δεν καταφέρουν να καλύψουν το σύνολο των κεφαλαιακών τους αναγκών από τους ιδιώτες.

Υπενθυμίζεται, ότι το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τις ΚΟ των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Τέλος, τα τεστ αντοχής των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών που διεξήχθησαν το πρωί του Σαββάτου , ανέδειξαν συνολικές ανάγκες 14,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: