1.11.15

Ισχυροί άνεμοι και σήμερα...

Για μία ακόμη ημέρα θα συνεχιστούν οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι τόσο στο Αιγαίο, όσο και στα ανατολικά της χώρας. 

Η έντασή τους, μάλιστα, αναμένεται κατά τόπους να φτάσει ακόμη και τα... 9 μποφόρ, δημιουργώντας πιθανότατα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. 

Κατά τα άλλα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά, κεντρικά και νοτιά της χώρας.

Τοπικές βροχές αναμένεται να πέσουν κυρίως σε Θεσσαλία και ανατολική Στερεά.

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές και στα νησιά μας από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στον πατραϊκό και το Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, κυρίως μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη δυτική Κρήτη, οπού θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 στις Κυκλάδες τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια 7 με 8 πρόσκαιρα τοπικά 9 και στα νότια 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τη Δευτέρα, τώρα, στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια,
τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές. 

Βαθμιαία, ωστόσο τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές, ενώ στην υπόλοιπη χωρά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά
από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ανατολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: