1.11.15

Ο πονηρός Σταύρος...

Αναβάλλεται για περίπου τρεις μήνες αργότερα το συνέδριο του Ποταμιού, το οποίο, αντί για τις αρχές Δεκεμβρίου, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 26-28 Φεβρουαρίου 2016, συμπίπτοντας έτσι χρονικά με την...
επέτειο δύο χρόνων από τη δημιουργία του κόμματος. Η αρχική ημερομηνία, που αποφασίστηκε αμέσως μετά τις εκλογές, υπό το βάρος της σημαντικής ήττας που υπέστη το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη ως μια προσπάθεια φυγής προς τα εμπρός, προφανώς κρίθηκε ότι ήταν βεβιασμένη.
Οι λόγοι που επικαλείται το Ποτάμι για την αναβολή συνίστανται εν ολίγοις στο ότι από τον προσυνεδριακό διάλογο έως τώρα προέκυψε ότι υπάρχει ξαφνικά... υπερπροσφορά πολιτών και ραγδαία αύξηση ενδιαφέροντος για εγγραφή τους στο κόμμα και συμμετοχή στο συνέδριο. "Υπάρχει πλήθος συμπολιτών μας που θέλουν να ενεργοποιηθούν και να προσφέρουν τη γνώση τους και τον χρόνο τους για να προχωρήσουμε δυναμικά στις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα" αναφέρει η ανακοίνωση του Ποταμιού σχετικά με την ομόφωνη απόφαση της ΚΟΕΣ. Και προσθέτει: "Οι άνθρωποι που πλησιάζουν το Ποτάμι αυξάνονται διαρκώς. Σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε να δώσουμε χρόνο για μια ουσιαστική, οργανωμένη συζήτηση".
Ενδεχομένως εκτιμήθηκε ότι ένα συνέδριο του Ποταμιού στις αρχές Δεκεμβρίου -μια περίοδο όπου θα βρίσκονται στην ολοκλήρωσή τους σειρά σημαντικών ζητημάτων που συνδέονται με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, το ασφαλιστικό, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τις εξελίξεις με το προσφυγικό ζήτημα- δεν θα συγκέντρωνε παρά ελάχιστο ενδιαφέρον εκ μέρους της κοινωνίας. Ενδεχομένως, η αναβολή κατά τρεις μήνες να δίνει και το χρονικό περιθώριο στον Στ. Θεοδωράκη να έχει τη δυνατότητα, ανάλογα με τις εξελίξεις και τις προϋποθέσεις, να προσέλθει στα τέλη Φεβρουαρίου με... διαφορετική εισήγηση ως προς τις προοπτικές του κόμματος.
Ν.ΛΙΟΝ.

 avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: