1.11.15

Έντεκα πρόσφυγες πνίγηκαν μόλις 20 μέτρα από την ακτή...

Ναυάγιο με πρόσφυγες Απείχαν 20 μόλις μέτρα από την ακτή αλλά δεν τα κατάφεραν να αγγίξουν το όνειρο…
 Η πλαστική λέμβος που τους μετέφερε από τα τουρκικά παράλια στη Σάμο, παρά τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, αναποδογυρίστηκε και μαζί τους πήρε και τους πρόσφυγες, αφού οι περισσότεροι βρίσκονταν σε...
εσωτερική καμπίνα.

Η νέα αυτή τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή Γαλάζιο Σάμου. Στον τόπο του ναυαγίου βρίσκονται ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η Ομάδα Αυτοδυτών.


Μέχρι στιγμής έχουν εντοπίσει και βγάλει από την καμπίνα της λέμβου 10 νεκρούς (4 βρέφη, 2 παιδιά και 4 γυναίκες), ενώ το πτώμα μιας κοπέλας βρέθηκε στα βράχια της ακτής. Διασώθηκαν 15 άτομα, ενώ πιθανότατα αγνοούνται ακόμα δυο. Οι έρευνες συνεχίζονται.    


Να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο περιστατικό με ανατροπή λέμβου που συμβαίνει το Σαββατοκύριακο, καθώς τα ξημερώματα του Σαββάτου ανετράπη βάρκα βόρεια της Λέσβου αλλά ευτυχώς διασώθηκαν και οι 37 πρόσφυγες που επέβαιναν σε αυτή.


Στο μεταξύ το μεσημέρι του Σαββάτου εντοπίστηκε από πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή ΒΑ της  Καλύμνου πτώμα άνδρα σε προχωρημένη σήψη, αγνώστων λοιπών στοιχείων το οποίο πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου.


Το πρωί της Κυριακής εντοπίστηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σιγρίου στην ακτή «Αγία Φωτιά» Λέσβου, πτώμα βρέφους, σε προχωρημένη σήψη το οποίο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μυτιλήνης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: