1.10.15

«Όχι ακραίες λύσεις στην ανακεφαλαιοποίηση»...


Την πρώτη τους συνεδρίαση είχαν χθες το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΥΚΟΙΠ), υπό την προεδρία του Γιάννη Δραγασάκη, που κατά κοινή εκτίμηση βγήκε ενισχυμένος από τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, παρότι...
δεν θα έχει στις αρμοδιότητές του και τη διαπραγμάτευση για το χρέος.

ΚΥΣΟΙΠ και ΚΥΣΥΚΟΙΠ συζήτησαν τον τρόπο λειτουργίας τους, ενώ επιβεβαιώθηκε το χθεσινό δημοσίευμα του Real.gr ότι δεν θα συμμετέχουν σε αυτά αναπληρωτές υπουργοί, πλην του Γιώργου Χουλιαράκη στο ΚΥΣΟΙΠ, πιθανόν δε στην πορεία και του υπουργού για το ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση.

Στο ΚΥΣΟΙΠ έγινε μια πρώτη συζήτηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του 2015, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι καταθέσεις. Συμφωνήθηκε να γίνει νέα ειδική συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ με το θέμα αυτό, ο Γιάννης Δραγασάκης, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr φέρεται να έχει την άποψη «όχι ακραίες λύσεις προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση».

Ο Γ. Κατρούγκαλος

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται και η θέση του Γιώργου Κατρούγκαλου στο ΚΥΣΥΚΟΙΠ. «Να διαπραγματευτούμε συνολική ασφαλιστική μεταρρύθμιση το πρώτο δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου, ώστε να αποφύγουμε τα ακραία μέτρα που περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr.

Η θέση Κατρούγκαλου έγινε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ομοφώνως δεκτή, αν και το ΚΥΣΥΚΟΙΠ θα ξανασυνεδριάσει για το θέμα.

Το χρονοδιάγραμμα της αξιολόγησης

Επί του θέματος, σύμφωνα με τις διασταυρωμένες πληροφορίες του Real.gr, θα συνεδριάσει και το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να λάβει τις οριστικές αποφάσεις, καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί όλα να γίνουν εν συνεννοήσει με τους δανειστές και χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η αξιολόγηση του Προγράμματος.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: