1.9.15

Σόιμπλε: Πρότυπο μεταρρυθμίσεων η Ισπανία...

«Δεν ήταν ένας εύκολος δρόμος», τόνισε ο Σόιμπλε στη διάρκεια συζήτησης με θέμα «Το μέλλον της ευρωζώνης» στην οποία συμμετείχε και ο...
Ισπανός ομόλογός του Λουίς ντε Γκίντος και η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός γερμανο-ισπανικού επιχειρηματικού συνεδρίου στο Βερολίνο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξήρε την Ισπανία, χαρακτηρίζοντάς την πρότυπο για την επιτυχία της μακροοικονομικής μεταρρυθμιστικής πολιτικής, η οποία οδήγησε τη Μαδρίτη και πάλι στον δρόμο της ανάπτυξης«Όμως, όπως τώρα δείχνουν οι αριθμοί (…) ήταν ο σωστός δρόμος», σημείωσε ο Γερμανός υπουργός. «Το πρόβλημα στην Ευρώπη είναι ότι αυτό είναι σχεδόν ασυνήθιστο», πρόσθεσε ο ίδιος κάνοντας μια έμμεση αναφορά στην Ελλάδα. Οι εμπειρίες των προηγούμενων μηνών έδειξαν ότι τα πράγματα δεν «διευκολύνονται» όταν ζητεί κανείς την έγκριση του λαού για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, είπε ο Σόιμπλε.

Ο ντε Γκίντος από την πλευρά του τόνισε ότι πρέπει να βελτιωθεί η οικονομική διακυβέρνηση και οι μηχανισμοί της στο εσωτερικό της ευρωζώνης. Αν πρόκειται να λειτουργήσει η νομισματική ένωση, θα πρέπει να βελτιωθούν τα μέσα δημοσιονομικού συντονισμού, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η πολιτική, δημοσιονομική και οικονομική ενσωμάτωση βρίσκεται στον σωστό δρόμο», επεσήμανε ο Ισπανός υπουργός. «Ξεπεράσαμε την ύφεση, αλλά όχι την κρίση», υπογράμμισε ο ντε Γκίντος.

Στο συνέδριο πρόκειται να μιλήσουν αργότερα την Τρίτη η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: