1.9.15

Η ΠΟΣΠΕΡΤ θυμίζει στον Μεϊμαράκη...


... πως ήταν το μαύρο στην ΕΡΤ...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ  ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ
 «Όταν το παλιό πεθαίνει και το καινούργιο δεν μπορεί να γεννηθεί είναι η εποχή των τεράτων». Αντόνιο Γκράμσι
 Στις...
29/8/2015, στην The Huffington Post Greece με τίτλο «Πιστεύω ότι εμείς θα είμαστε πρώτο κόμμα» έδωσε συνέντευξη ο προσωρινός Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και μεταξύ άλλων ανέφερε «……Η Νέα Δημοκρατία ξέρει (το δείχνει διαχρονικά) να ανοίγει επιχειρήσεις……» και για το μαύρο στην ΕΡΤ : «Ήταν μια απόφαση η οποία κακώς εξελήφθη ως κλείσιμο της ΕΡΤ, διότι ήταν απόφαση για λειτουργία με έναν άλλο πιο ορθολογιστικό τρόπο. Ο τρόπος πάντως με τον οποίο παρουσιάστηκε, από την αυτοκριτική μας η οποία έγινε, αλλά και από τα αποτελέσματα που υπήρξαν στις εκλογές, φαίνεται ότι θα έπρεπε η απόφαση να μην ήταν αιφνιδιαστική. Έπρεπε να ήταν πιο προετοιμασμένη και να είχε εξηγηθεί στους πολίτες καλύτερα».

Κύριε Μεϊμαράκη,
πώς θα γίνετε το πρώτο κόμμα όταν και εσείς βαφτίζετε το κρέας ψάρι ; Πώς ερμηνεύετε το μαύρο ; και πώς θα γίνετε πρώτο κόμμα όταν ευλογείτε όλες τις πρακτικές του παρελθόντος που καταδικάστηκαν από το λαό και δεν εννοείτε και να κάνετε αυτοκριτική για τα μεγάλα σας λάθη και τη φίμωση της ελευθερίας του λόγου.
Μήπως κύριε Μεϊμαράκη κάνατε κάτι, είπατε κάτι διαφορετικό, από τον θεσμικό σας ρόλο (Πρόεδρος της Βουλής!) ή από τη θέση σας στην κομματική ιεραρχία και δεν το θυμόμαστε ;
Δεν θυμάστε ότι όλο το κόμμα σας εν χορώ λοιδορούσε, βυσσοδομούσε, απαξίωνε τα πάντα;
Κύριε Μεϊμαράκη ,
εκείνο που θυμόμαστε πολύ καλά είναι ότι η κυβέρνηση σας έχει κλείσει χιλιάδες επιχειρήσεις εξυπηρετώντας τις μνημονιακές πολιτικές. Όσο για το κλείσιμο της ΕΡΤ σας παραπέμπουμε στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που από την πρώτη στιγμή και με θέρμη υποστήριζε το Νομικό Συμβούλιο του κράτους κατόπιν εντολής της τότε επάρατης κυβέρνησής σας.
Η απόφαση του ΣτΕ με ισχνή πλειοψηφία – αντιγραφή των θέσεών σας – αναφέρει ότι η κυβέρνηση μπορούσε κατά τη θέλησή της να μην έχει καθόλου δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ από την πρώτη στιγμή 12/6/2013 μια μέρα μετά το μαύρο που είχε την παγκόσμια κατακραυγή και ανακηρύχθηκε από όλα τα μέσα του κόσμου σα μαύρη μέρα της δημοκρατίας, προσέφυγε στο ΣτΕ και κατάφερε με προσωρινή απόφαση του τότε Προέδρου κ. Μενουδάκου (υπό συνταξιοδότηση) να σας αναγκάσει να διατηρήσετε όλες τις συχνότητες της δημόσιας υπηρεσίας ραδιοτηλεόρασης ανοιχτές. Έτσι δεν πραγματοποιήθηκε ο σκοπός σας για το οριστικό κλείσιμο της ΕΡΤ και εφαρμόζοντας αντιδημοκρατικά και κατά το δοκούν την απόφαση μπροστά στην αποτυχία σας αλλά κυρίως στη σθεναρή αγωνιστική στάση των εργαζομένων – μοναδική στα παγκόσμια χρονικά – αντί να λειτουργήσετε την ΕΡΤ, αναγκαστήκατε να φτιάξετε τα μορφώματα ΔΤ και ΝΕΡΙΤ.

Ο αγώνας της ΠΟΣΠΕΡΤ, των εργαζομένων και των αλληλέγγυων και της τότε αντιπολίτευσης συνεχίστηκε για το άνοιγμα της ΕΡΤ. Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ, από τα πιο επίσημα χείλη του Πρωθυπουργού, της Προέδρου της Βουλής και σύσσωμου του σώματος των βουλευτών αλλά και σε δηλώσεις τους ακόμα και μέχρι σήμερα αναγνώρισαν ότι : «την ΕΡΤ την άνοιξε ο απαράμιλλος αγώνας των εργαζομένων και η θέληση της κοινωνίας».

Σήμερα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τη δημόσια ΕΡΤ που αξίζει στην κοινωνία.
Οι θέσεις μας είναι σταθερές και δημόσιες. Μια ΕΡΤ της δημοκρατίας, της απόλυτης διαφάνειας στις αποφάσεις, μια ΕΡΤ που θα πρωταγωνιστεί και θα ηγείται με μεγάλη αποτελεσματικότητα στις δράσεις προς όφελος της ενημέρωσης, του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας, της οικονομικής αποτελεσματικότητάς της.
Σας τονίζουμε ότι σεβόμαστε τα χρήματα που μας δίνει ο ελληνικός λαός στις δύσκολες στιγμές. Και μόνο όταν του αποδίδουμε το πολλαπλό ποιοτικό υψηλού επιπέδου ραδιοτηλεοπτικό προϊόν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι.
Μην ξεχνάτε κύριε Μεϊμαράκη ότι η οικονομική αυτοτέλεια της ΕΡΤ είχε στραγγαλιστεί από την κυβέρνησή σας, παράνομα και καταχρηστικά – δυστυχώς συνεχίζεται και από τη σημερινή κυβέρνηση – αφαιμάζοντας το μεγαλύτερο μέρος, του μικρότερου αναλογικά στην Ευρώπη, ανταποδοτικού τέλους, που δίνει από το υστέρημά του ο λαός.
Μην ξεχνάτε κ. Μεϊμαράκη ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε καταγγείλει την διασπάθιση και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, την αδιαφάνεια, τη ρουσφετολογία, τις παρανομίες κλπ της διορισμένης από εσάς Διοίκησης Παναγόπουλου 2004 – 2009 η οποία σήμερα παραπέμπεται και για κακουργηματικές πράξεις εκτός των καταδικαστικών αποφάσεων μέχρι σήμερα και έπεται συνέχεια. Τι κάνατε ; Αυτά δεν ξεχνιόνται όσο κι αν προσπαθείτε.

Κύριε Μεϊμαράκη,
η θέληση των εργαζομένων για προσφορά σε αυτή την κρίσιμη φάση της αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ δεν μπορεί να εκμηδενίζεται και να μπαίνει σε δοκιμασία, γιατί εσείς θέλετε να παίξετε το ρόλο της «κολυμβήθρας του Σιλωάμ» και να φτιάξετε το προφίλ σας παραπλανώντας τους πολίτες και μηδενίζοντας τα λάθη σας, ποντάροντας στη γνωστή ρήση Μητσοτάκη.
Κύριε Μεϊμαράκη,
η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σας προειδοποιούν, όπως το έχουν κάνει και σε άλλους, δεν θα δεχθούν να επανέλθουν στις λογικές και πρακτικές του μαύρου παρελθόντος, εκτός των άλλων, μιας μικρής και ευέλικτης ΕΡΤ που θα καταστρατηγεί εργασιακά δικαιώματα με εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων, με εργαζόμενους ορχήστρα, μα κυρίως μιας ΕΡΤ δεσμευμένης από την κρατική εξουσία και τα παράκεντρά της στην ΕΡΤ και από τον οικονομικό στραγγαλισμό που της προκαλεί η αντισυνταγματική παρακράτηση του ανταποδοτικού τέλους από το Υπουργείο Οικονομικών.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας να σας ενημερώσουμε για όσα ενδεχομένως δεν γνωρίζετε για την ΕΡΤ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί με την κοινωνία για την ΕΡΤ που μας αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: