1.9.15

Θεοδωράκης: «Δεν θέλω να γίνω πρωθυπουργός»...

Σταύρος Θεοδωράκης
Την ανάγκη να εφαρμοστεί η συμφωνία, γιατί «διαφορετικά η χώρα θα πάει σε τέταρτο μνημόνιο», τόνισε σε συνέντευξή του ο Σταύρος Θεοδωράκης.
 Όπως είπε, «ο τόπος χρειάζεται...
μεγάλες κυβερνήσεις συνεργασίας» και υποστήριξε ότι οι πολίτες πρέπει να ενισχύσουν το Ποτάμι για να επιβάλει μεγάλες συμμαχίες με όσους θέλουν.


Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πως ο ίδιος δεν θέλει να συμμετάσχει ως υπουργός σε κυβερνητικό σχήμα και είπε σύντομα θα δώσει στη δημοσιότητα ονόματα προσώπων, που θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα. Όπως επισήμανε, δεν θα συμμετέχει ο ίδιος σε κυβέρνηση, δεν θέλει να γίνει υπουργός, αλλά «με το παράδειγμά μου, να δώσω ένα μήνυμα στον κόσμο. Δεν άφησα τη δημοσιογραφία για να γίνω υπουργός, αλλά για να εισηγηθώ έναν άλλο τύπο πολιτικής».

 Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού «ο τόπος δεν θα αλλάξει αν δεν υπάρξει μία μεγάλη κοινωνική συμμαχία του 51%. Με κόμματα που εκπροσωπούν το 30% ή το 35% της κοινωνίας δεν μπορούμε να έχουμε πολιτικές αλλαγές, αυτές που έχει ανάγκη η χώρα». Και πρόσθεσε: «Το μνημόνιο εάν δεν εφαρμοστεί θα πάμε σε τέταρτο, μπορούμε να διορθώσουμε μόνον επιμέρους πράγματα. Δεν πρέπει να ξεγελιέται ο λαός. Πρέπει να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα».

Όσον αφορά τις τηλεμαχίες, υποστήριξε πως πρέπει να ξεφύγουμε από την παλιά μορφή του debate, όπου είναι οκτώ αρχηγοί σε ένα πάνελ και τους ρωτούν δημοσιογράφοι χωρίς δυνατότητα διαλόγου. «Δεν είμαστε εχθροί, είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, πρέπει να κάνουμε μεταξύ μας διάλογο», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: