1.8.15

Πέφτει η θερμοκρασία...

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα Σάββατο ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. 

Οι...
άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα ανατολικά. 


Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και την ημέρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος με καταιγίδες περιόδους νεφελώδης με σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις καταιγίδες κατά περιόδους στη Μακεδονία αυξημένες με μεμονωμένους όμβρους ή καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορείων διευθύνσεων 3 με 5 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 και στην κεντρική Μακεδονία έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του Ιονίου, Ήπειρος, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο βορειοδυτικό Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις καταιγίδες περιόδους αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν και καταιγίδες στη Θεσσαλία. Στα υπόλοιπα αίθριος, τις απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων ή καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορείων διευθύνσεων 3 με 5 και τοπικά στα νότια 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και την ημέρα στις Κυκλάδες 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: