1.5.15

Νεπάλ: Τουλάχιστον 6.204 νεκροί...

... και 13.932 τραυματίες από το σεισμό...
Το θάνατο τουλάχιστον 6.204 ανθρώπων και τον τραυματισμό 13.932 έχει προκαλέσει ο ισχυρός σεισμός που συγκλόνισε το Νεπάλ την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που...
ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι οκτώ από τα 28 εκατομμύρια Νεπαλέζους, μεταξύ τους 1,7 εκατομμύριο παιδιά, επλήγησαν από τον σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών, τον φονικότερο που σημειώνεται στη χώρα τα τελευταία 80 και πλέον χρόνια.
Η διεθνής κοινότητα κινητοποιήθηκε γρήγορα, με εκατοντάδες ξένους διασώστες να μετέχουν στις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό επιζώντων στα ερείπια, την περίθαλψη τραυματιών, την εγκατάσταση αυτοσχέδιων καταυλισμών και τον εξοπλισμό εγκαταστάσεων υγιεινής.
Δύο επιζήσαντες, ένας 15χρονος έφηβος και μια κοπέλα, ανασύρθηκαν από τα ερείπια κάτω από τα οποία είχαν θαφτεί από το Σάββατο 25 Απριλίου στην πρωτεύουσα Κατμαντού.
Η διάσωση των ανθρώπων αυτών δίνει μια αχτίδα ελπίδας σε έναν πολύ σκοτεινό ορίζοντα για το Νεπάλ, καθώς οι συντονιστές της προώθησης ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν προειδοποιήσει ότι η πρόσβαση σε ορισμένα χωριά που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον σεισμό παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη. Ο ΟΗΕ έχει απευθύνει έκκληση για τη συγκέντρωση 415 εκατομμυρίων δολαρίων...
ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: