1.4.15

Kωδικός «κατσαρόλα»...

«Κάθε τι που θα δυσκολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ... συμφέρει τον Σαμαρά»…

Χθες στη Βουλή, νομίζω ότι σύμπασες οι μνημονιακές δυνάμεις υπό την ηγεσία (ακόμα) του Σαμαρά έδωσαν το περίγραμμα της αντιπολιτευτικής τους τακτικής κατά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. 

Η «αριστερή παρένθεση», λένε, πρέπει να...
κλείσει το συντομότερο, κυρίως μέσω της συνεχιζόμενης οικονομικής ασφυξίας, που έχει σχεδιαστεί μαζί με την τρόικα για να φθείρει και να αποδομήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε:

Πρώτον, είτε η νέα κυβέρνηση να υποχρεωθεί να συμβιβαστεί και να γίνει εξίσου μνημονιακή και καταστροφική για τον τόπο, δηλαδή σαν τα μούτρα τους, είτε, Δεύτερον, να προχωρήσει σε κάποιου είδους «ολέθρια» (έτσι την χαρακτήρισε ο κ. Σαμαράς) ρήξη με τους «θεσμούς» και την ντόπια πλουτοκρατία, σε συνθήκες διογκούμενης «αμφισβήτησης» και «απογοήτευσης του λαού» στο εσωτερικό, και σκληρού και παρατεταμένου οικονομικού και πολιτικού πολέμου από τους «εταίρους» και τις αγορές, από το εξωτερικό.

Σε συνέχεια των απαράδεκτων προεκλογικών κινήσεων της μνημονιακής παράταξης για την πρόκληση bank run ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε απευθυνόμενος στη νέα κυβέρνηση ότι: «Προκαλέσατε εσείς φυγή καταθέσεων. Με την ανασφάλεια που δημιουργήσατε και που συνεχίστηκε αυτή η φυγή και μετεκλογικά. Αν εμπνέατε εμπιστοσύνη, δεν θα υπήρχε σήμερα φυγή καταθέσεων». «Προτεραιότητά μας εμάς είναι να δίνουμε συντάξεις. Να έχουμε να δίνουμε. Όχι να τάζουμε και να μην έχουμε να πληρώσουμε στο τέλος του μήνα», είπε ο κ. Σαμαράς επιμένοντας ότι «επί δύο μήνες δεν κυβερνάτε! Κι επειδή ακριβώς δεν κυβερνάτε, η χώρα βουλιάζει»...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Δημήτρη Τρίμη, πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: