1.4.15

Συνεχίζεται ο αγώνας των απεργών πείνας...




Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία τους...
Οι απεργοί πείνας απαιτούν την κατάργηση του άρθρου 187 και 187Α, την επιβαρυντική διάταξη για την πράξη που τελέστηκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά («κουκουλονόμο») και το νομικό πλαίσιο που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ .
Σύμφωνα με τον πατέρα του Δ. Μπουρζούκου, που...
τηλεφώνησε στο "Κόκκινο", απεργός πείνας, που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, την Τρίτη το βράδυ "λίγο έλειψε να πεθάνει και τον επανέφεραν οι γιατροί". Ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση και το δικαστικό σώμα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι θα θρηνήσουμε θύματα αν δεν κάνουν κάτι.

Οι απεργοί πείνας απαιτούν την κατάργηση του άρθρου 187 και 187Α, την επιβαρυντική διάταξη για την πράξη που τελέστηκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά («κουκουλονόμο») και το νομικό πλαίσιο που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ . 
Παράλληλα απαιτούν την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, ώστε να λάβει τη νοσηλεία που χρειάζεται, την κατάργηση της βίαιης λήψης DNA και την πρόσβαση κι ανάλυση του DNA από πραγματογνώμονα βιολόγο και την κατάργηση της ανάλυσης δειγμάτων που εμπεριέχεται μίγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων.

Αναμένεται εντός της ημέρας να κατατεθεί στη βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις φυλακές τύπου Γ, που θα ικανοποιεί μέρος των απαιτήσεων των απεργών πείνας. Το ν/σ ήταν να κατατεθεί την Τρίτη αλλά οι εισαγγελικές αρχές τις χώρας άσκησαν έντονη κριτική. 

Σε απάντηση στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας και τις αντιρρήσεις τους σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.http://Σε απάντηση στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας και τις αντιρρήσεις τους σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.
«Η νομική αλλά και πολιτική διαφωνία, στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς και εποικοδομητικού διαλόγου, είναι σεβαστές. Σ’ ένα τέτοιο διάλογο προσβλέπουμε με τους εισαγγελικούς λειτουργούς της χώρας μας». 

Επίσης, με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε, με καθυστέρηση τριών εβδομάδων, την αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους, της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου, ενώ προφυλακισμένη παραμένει η σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου.

Η επιτροπή αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στηρίζει τον αγώνα των απεργών πείνας και έχει προχωρήσει σε καταλήψεις του ΕΚΠΑ, του ΑΠΘ, του δημαρχείου της Ξάνθης, του δημαρχείου της Νέας Σμύρνης, των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα και το γραφείο του Γ. Μιχελογιαννάκη στην Κρήτη.

Την Τετάρτη 1η Απρίλη, στο πλαίσιο της ημέρας διεθνούς αλληλεγγύης, πραγματοποιείται συγκέντρωση στα Προπύλαια και μοτοπορεία στο Υπ. Δικαιοσύνης.

Αντιεξουσιαστές μπήκαν στο προαύλιο της Βουλής

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου για τους κρατούμενους απεργούς πείνας: Αύριο Πέμπτη 2/3 στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψύρρη), στις 12 το μεσημέρι, θα δοθεί έκτακτη συνέντευξη Τύπου από την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: