1.4.15

«Άνοιξα τα στριπτιζάδικα για χάρη μιας Ρουμάνας»...


Χωρίς τις μαρτυρίες των γυναικών θυμάτων του trafficking στη χώρα μας, που έχει δεσπόζουσα θέση στη λίστα των χωρών διακίνησης ανθρώπων από την Ανατολική Ευρώπη, διεξήχθη χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη των 23 κατηγορουμένων, οι οποίοι φέρονται  ως μέλη μεγάλου κυκλώματος σωματεμπορίας που είχαν...
συστήσει οι ιδιοκτήτες γνωστής αλυσίδας φούρνων, μέσω των οποίων ξέπλεναν το βρόμικο χρήμα τους («Εμπόριο λευκής σαρκός και «Λευκός Αρτος»», «Εφ.Συν.», 28-29/3.).

Το πολυπληθές ...εδώλιο αντιστοιχούσε σε ίσο αριθμό υπερασπιστών που είχαν καταλάβει και τα ελεύθερα από πολιτική αγωγή έδρανα, ενώ οι μόνες φωνές που ακούγονταν στο ακροατήριο ήταν οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων, τα σεξιστικά σχόλια κάποιων δικηγόρων, φίλων και γνωστών τους μέσα στη δικαστική αίθουσα, ενώ τα... εύσημα στο καλό αφεντικό που καθόταν στο «σκαμνί» έδωσε ως μάρτυρας υπεράσπισης μια 28χρονη Λιθουανή, που τα τελευταία επτά χρόνια κάνει... πρόγραμμα στην πίστα του νυχτερινού κέντρου «Alcatraz».

Η μάρτυρας -που, όπως είπε ένας από τους συνηγόρους με μειδίαμα, βγάζει 500 ευρώ τη βραδιά- έδειξε να απορεί στην ερώτηση της προέδρου για το είδος του χορού που κάνει. «Μα φυσικά, στριπτίζ», απάντησε, για να λάβει την παρατήρηση της προέδρου: «Κυρία μου, εσείς που ασχολείστε με την καλλιτεχνία θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και άλλα είδη χορού εκτός από το καλοπληρωμένο στριπτίζ...».

Χωρίς φωνή τα θύματα

Την άλλη πλευρά, αυτή των γυναικών που δεν ανήκουν στα... συνειδητά θύματα, εκπροσώπησαν στο δικαστήριο οι αταλάντευτοι υπερασπιστές του βαρύτατου κατηγορητηρίου, ο εισαγγελέας και τα μέλη της έδρας του δικαστηρίου, δύο εκ των οποίων γυναίκες, που επικαλέστηκαν στις ερωτήσεις τους τις φρικιαστικές καταγγελίες των θυμάτων. Ο πρόεδρος των αρτοποιών, Μάνος Χαρίλαος, που κατέθεσε για το επιχειρηματικό δαιμόνιο στην αρτοποιία των αδελφών, οι οποίοι ξεκίνησαν από τα χαμηλά και σήμερα από τον άρτο κάνουν «τζίρο» 5 εκατ. ευρώ ετησίως, δεν κατάφερε να πει στο δικαστήριο πώς αυτό εμπλέκεται με το θέαμα του στριπτίζ...

Την «απάντηση» έδωσε απολογούμενος ο ίδιος ο κατηγορούμενος, ο μεγάλος αδελφός της... αρτοπλασίας: «Για όλα φταίει μια Ρουμάνα στριπτιτζού... Την ερωτεύτηκα, δεν ήθελε να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις μου και με ανάγκασε για χάρη της να ανοίξω τα δύο καταστήματα με strip show στην Αθήνα, “Alcatraz” και “Star”».

Διάλογοι

-Πρόεδρος: Γιατί ανοίξατε την offshore εταιρεία (Desena Limited);

-Kατηγορούμενος: Γιατί έτσι μου είπε να κάνω ο λογιστής μου, για φορολογικούς λόγους.

-Πρόεδρος: Οι κοπέλες τι έκαναν στα μαγαζιά σας;

-Κατηγορούμενος: Αλλες απλό χορό και άλλες σπέσιαλ... βγάζοντας τα ρούχα τους.

-Πρόεδρος: Ο πελάτης μόνο βλέπει ή και αγγίζει;

-Κατηγορούμενος: Αυτό είναι στην πρωτοβουλία της κοπέλας.

-Πρόεδρος: Είχαν ελευθερία κινήσεων;

-Κατηγορούμενος: Ναι, απλά τις μετέφεραν για διευκόλυνση στη δουλειά τα παιδιά από το μαγαζί με τα αυτοκίνητά τους. Την καταγγελία έκανε μια κοπέλα που έπινε, δημιουργούσε προβλήματα και την έδιωξα από τα μαγαζιά μου.

-Εισαγγελέας: Μπορεί μια κοπέλα που μεθάει να καταθέσει τέτοιες λεπτομέρειες;

-Κατηγορούμενος: Ηταν πολύ πικραμένη που την έδιωξα και γι’ αυτό τα είπε.

(Η δίκη θα συνεχιστεί στις 20 Απριλίου)

 Μαρία Δήμα

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: