1.4.15

Στους 2.500 το προσωπικό της νέας ΕΡΤ...

Ν. Παππάς: Παραμένει το ανταποδοτικό τέλος μέσω ΔΕΗ...

Στους 2.500 θα ανέρχεται το μέγιστο συνολικό προσωπικό της νέας ΕΡΤ, όπως εξηγεί ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. «Το άθροισμα των...
επιλέξιμων για πρόσληψη πρώην υπαλλήλων της ΕΡΤ συν όσων πρώην τακτικών υπαλλήλων απασχολούνται στη ΔΤ (ειδικός λογαριασμός διαχείρισης) με 2μηνες συμβάσεις και στη ΝΕΡΙΤ με συμβάσεις αορίστου χρόνου μετά από διαδικασίες ΑΣΕΠ, ανέρχεται σε 2.500 οι οποίοι αποτελούν το μέγιστο συνολικό προσωπικό της νέας ΕΡΤ» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ,..
Κυριάκος Μητσοτάκης για την επαναλειτουργία της ΕΡT.

Ο κ. Παππάς υπογραμμίζει ότι ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση των σκοπών της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας παραμένει το ανταποδοτικό τέλος ύψους 3 ευρώ μηνιαίως ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Περαιτέρω, μειώνονται οι λειτουργικές δαπάνες λόγω κατάργησης διοικητικών οργάνων και αντίστοιχων παροχών και προνομίων, αλλά και του περιορισμού των εξωτερικών και μεικτών παραγωγών.

Παράνομες οι απολύσεις

Tην ίδια ώρα το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομες τις ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ, που έγιναν τον Ιούνιο του 2013 με το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης. Το δικαστήριο με απόφασή του διατάσσει την άμεση επαναπρόσληψη 198 εργαζομένων στον διάδοχο φορέα.

Το δικαστήριο, κρίνοντας αντίθετα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας -που αποφάνθηκε ότι οι απολύσεις στην ΕΡΤ δεν υπάγονται στο νόμο για τις ομαδικές απολύσεις-, ορίζει επίσης σε περίπτωση μη συμμόρφωσης στην απόφασή του, πρόστιμο 100 ευρώ ημερησίως για κάθε εργαζόμενο που δεν επαναπροσλαμβάνεται. Αναφέρεται μάλιστα στην απόφαση του Πρωτοδικείου πως η απόφαση του Ακυρωτικού Δικαστηρίου δεν παράγει «δεσμευτικό δεδικασμένο» για τα πολιτικά δικαστήρια.

Προσφυγή στο Πρωτοδικείο είχαν υποβάλει 198 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, με δικηγόρους την λέκτορα της Νομικής Σχολής Αθηνών Φωτεινή Δερμιτζάκη και τον Δημήτριο Βασιλείου, με αιτιολογικό ότι οι απολύσεις στην ΕΡΤ που έγιναν το 2013 είναι παράνομες ως αντίθετες στην ευρωπαϊκή (Οδηγίες 75/129/ΕΟΚ, 92/56/ΕΟΚ και 98/59/ΕΚ) και την ελληνική νομοθεσία (νόμος 1387/1983) για τις ομαδικές απολύσεις...

(- pontiki)

zoornalistas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: