1.3.15

Η Telegraph "έβγαλε" τη νέα ελληνική δραχμή...

i-telegraph-parousiazei-ti-nea-elliniki-draxmiΦΩΤΟ...
Με ένα άρθρο του δημοσιογράφου Αμπροους Έβανς Πρίτσαρντ, η βρετανική Telegraph μιλάει για την κατάπαυση του πυρός με τους πιστωτές της, τον Βαρουφάκη και τις...
δηλώσεις του περί χρεοκοπίας και προβάλει τα νέα χαρτονομίσματα της νέας δραχμής που θα έπρεπε να υιοθετήσει η Ελλάδα.     

Διαβάστε παρακάτω ένα απόσπασμα:

«Τα σχέδια για τα νέα χαρτονομισματα της Ελλάδας είναι έτοιμα. Αυτό το πράσινο των 50 δραχμών θα έχει τη φωτογραφία του Κορνήλιου Καστοριάδη – του Μαρξιστή φιλοσόφου και ορκισμένου εχθρού της ιδιωτικοποίησης.

Ο Νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης θα τιμά με την παρουσία του το πορτοκαλί χαρτονόμισμα των 200 δραχμών.
Αν και τα σχέδια των χαρτονομισμάτων είναι έμπνευση καλλιτεχνών και δεν έχουν μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα. Τουλάχιστον κατά το ήμισυ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει υπογράψει μία εύθραυστη «κατάπαυση του πυρός» με τους πιστωτές της.

Κάθε πλευρά έχει συμφωνήσει με κυνισμό να εξαπατάει την άλλη, γνωρίζοντας πως αυτή η ενδιάμεση συμφωνία αποφεύγει την αληθινή φύση της κρίσης στην Ελλάδα και δεν μπορεί να γεφυρώσει το τεράστιο πολιτικό χάσμα.

Εχουν εξαγοράσει χρόνο αλλά όχι για πολύ. «Είμαι ο υπουργός οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Κεινσιανός οικονομολόγος – καλλιτεχνης της ραπ. Που έχει αποστολή να λύσει όλα τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης. 

Αρχικά, όμως πρέπει να ασχοληθεί με τη δική του κρίση ρευστότητας. Οι μη καταβαλλόμενοι φόροι έχουν φτάσει τα 74 εκ. ευρώ και το ποσό αυξάνεται κατά 1,1 δισ. τον μήνα.

«Αυτό δεν είναι φοροδιαφυγή. Αυτοί είναι κανονικοί άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν επειδή βρίσκονται σε κρίση, είπε ο ίδιος στην Telegraph.

Η ελληνορθόδοξη εκκλησία αγωνίζεται να μαζέψει τα κομμάτια. «Τα τοπικά συμβούλια δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και οι άνθρωποι έρχονται σε εμάς για φαγητό, δήλωσε ο Πατέρας Πανούργιος, από την ενορία του Αγιου Νικολάου Δυτικής Αττικής.

«Ταΐζουμε 270 ανθρώπους καθημερινά και τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα. Σήμερα βρήκαμε τρία μικρά παιδιά που έψαχναν σε κάδους απορριμάτων για φαγητό.

Ζουν σε μια εγκαταλελειμμένη οικοδομή και δεν έχουμε ιδέα για την ταυτότητά τους» είπε ο πάτερ, ενώ καθόταν σε ένα γραφείο γεμάτο με σακούλες με ψωμιά και τρόφιμα.

«Βασιζόμαστε σε δωρεές από τον φούρνο της γειτονιάς. Αν ξεμείνουμε από φασόλια ή φακές, βάζουμε ανακοίνωση και ο καθένας φέρνει ότι μπορεί. Υπάρχει ένα πνεύμα αλληλεγγύης γιατί κανείς δεν νιώθει έξω από αυτή την κατάσταση».

Την ίδια στιγμή η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα λόγω απλήρωτων λογαριασμών, αφήνοντας 300.000 Ελληνες στο σκοτάδι. «Ερχονται και μας ζητούν κεριά. Δεν έχουν ψυγείο, δεν μπορούν να μαγειρέψουν. Τα παιδιά τους δεν μπορούν να διαβάσουν» λέει. Είναι σχεδόν η περιγραφή ενός αποτυχημένου κράτους.


Δείτε το δημοσίευμα πατώντας εδώ.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: