1.3.15

Τρεις συλλήψεις φερόμενων ως συνεργών του Χρ. Ξηρού...


Δύο Έλληνες 39 και 32 ετών αντίστοιχα συνελήφθησαν το Σάββατο με την κατηγορία της συμμετοχής τους στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία φέρονται να συνδέονται με τον Χριστόδουλο Ξηρό. Σήμερα συνελήφθη και...
36χρονη γυναίκα που είχε προσαχθεί χτες.


Ενημέρωση Κυριακή 1/3 

Συνελήφθη από τις αρχές 36χρονη γυναίκα η οποία είχε προσαχθεί το Σάββατο στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση Ξηρού. Η 36χρονη κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και εκτιμάται ότι είχε μεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στον Χριστόδουλο Ξηρό, την καταζητούμενη συνεργάτιδά του Αγγελική και ένα ακόμα άτομο.


Η συλληφθείσα αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας. 

------

Δύο Έλληνες 39 και 32 ετών αντίστοιχα συνελήφθησαν το Σάββατο με την κατηγορία της συμμετοχής τους στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία φέρονται να συνδέονται  με τον Χριστόδουλο Ξηρό. Οι συλλήψεις έγιναν σήμερα στο Γαλάτσι και τον Άγιο Δημήτριο.

Ο  39χρονος κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου εξακριβωθούν τα στοιχεία ταυτότητάς του, αντιστάθηκε και εξύβρισε τους αστυνομικούς και συνελήφθη και για «Αντίσταση» και «Εξύβριση».

Όπως ανακοίνωσε η  Αστυνομία το DNA του 39χρονου ταυτίζεται με γενετικό υλικό σε δύο σπίτια που χρησιμοποιούσε και ο Χριστόδουλος Ξηρός καθώς επίσης και στα παγιδευμένα δέματα στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας, στη ΔΟΥ Κορυδαλλού και σε αυτό που είχε σταλεί σε εισαγγελέα Δημήτρη Μόκα.

Που εμπλέκεται ο 39χρονος

Ειδικότερα σύμφωνα με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη ο 39χρονος κατηγορείται για ένταξη στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών, παράνομη κατοχή πολεμικών τυφεκίων πιστολίων, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Επίσης από τις εργαστηριακές - συγκριτικές εξετάσεις DNA που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι γενετικό υλικό του 39χρονου ταυτίζεται με γενετικό υλικό που έχει εντοπιστεί στα παρακάτω:

Σε Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (φάκελος) που εστάλη στον Πρόεδρο Εφετών Αθηνών αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας κ. Δημήτριο ΜΟΚΚΑ, ο οποίος ανεφλέγη, την 01-09-2013 στην οικία του.

Σε Αυτοσχέδιο Ωρολογιακό Εκρηκτικό Μηχανισμό που τοποθετήθηκε βραδινές ώρες της 23-03-2014, στην κεντρική είσοδο κτιρίου που στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Κορυδαλλού, και ο οποίος εξουδετερώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

Στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό (δέμα) που απεστάλη στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, την 30-04-2014.

Σε πειστήρια τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κρησφύγετο – «γιάφκα» που εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Περαχώρας Λουτρακίου, μετά την σύλληψη του Χριστόδουλου ΞΗΡΟΥ, την 03-01-2015.

Σε πειστήρια τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο άλλο κρησφύγετο - «γιάφκα» στην περιοχή της Αναβύσσου Αττικής, όπου διέμενε ο Χριστόδουλος ΞΗΡΟΣ μέχρι την 03-01-2015.

Ο ρόλος του 32χρονου

Όσον αφορά στον 32χρονο, σύμφωνα με τον κ. Τσακνάκη κατηγορείται επίσης για ένταξη στην  οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ειδικότερα κατηγορείται ότι παρέδωσε στην καταζητούμενη συνεργάτιδα του Χριστόδουλου Ξηρού, Αγγελική Σπυροπούλου ψηφιακό υλικό (κάρτα sd) με γράμματα και ηλεκτρονικά κλειδιά ασφαλείας (passwords), τηλέφωνο επικοινωνίας, χρηματικό ποσό 6.000 ευρώ, συσκευή παρεμβολής σήματος GPS (jammer), σκοπευτικά λέιζερ, που επρόκειτο να τοποθετηθούν στα Kalashnikov με τα οποία οι συμμετέχοντες στην επιχείρηση απόδρασης θα έβαλαν κατά των Φυλακών Κορυδαλλού.

Σημειώνεται ότι τα υλικά αυτά προερχόταν από τα έγκλειστα μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, τα οποία τα είχαν παραδώσει σε άγνωστο πρόσωπο κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου.

Ο 39χρονος προσήχθη σήμερα το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ και οι δύο θα προσαχθούν στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών σήμερα το απόγευμα για εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης.


Φωτογραφία: Ναυτεμπορική , απ' όπου και οι σχετικές πληροφορίες 

 πηγη left.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: