1.3.15

Η "Bild"... μιλά ελληνικά...

Άρθρο γνώμης στα ελληνικά φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Bild με τίτλο: «Ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα». Μεταξύ άλλων διαπιστώνει πως «το σωσίβιο που έριξε η Ευρώπη στην Ελλάδα είναι από...
μολύβι».

«Από το κράτος λείπουν οι δομές, οι θεσμοί, αλλά κυρίως οι ανιδιοτελείς πολιτικοί και η ελίτ που θα μπορούσαν να βοηθήσουν για να βγει η χώρα από αυτήν την καταστροφή» σημειώνει ο αρθρογράφος της εφημερίδας Κάι Ντίκμαν στην εισαγωγή του.

«Η βοήθεια δισεκατομμυρίων από την Ευρώπη - που συνεχίζεται - βοηθά απλώς στην εξυπηρέτηση των τεράστιων χρεών. Δεν μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη. Αντιθέτως εμποδίζει μια αληθινά καινούργια αρχή. Το σωσίβιο που έριξε η Ευρώπη στην Ελλάδα είναι από μολύβι.  Η εφημερίδα BILD δεν θα κουραστεί να κριτικάρει τη λανθασμένη πολιτική της Γερμανίας και της Ευρώπης για την Ελλάδα», γράφει στη συνέχεια ο κ. Ντίκμαν.

Το άρθρο συνεχίζει: «Συμπάσχουμε με τους ανθρώπους, οι οποίοι υποφέρουν από αυτή την κρίση και έχουν χάσει τα πάντα. Οι δημοσιογράφοι μας, ενημερώνουν συνεχώς για την εξαθλίωση μιας ολόκληρης χώρας, για τα συσσίτια, για άπορους ανθρώπους οι οποίοι πρέπει να σκαλίζουν σωρούς σκουπιδιών για βρουν φαγητό. Η  εφημερίδα BILD έγραψε πραγματικά ρεπορτάζ για την οικονομική ανέχεια αλλά και το θράσος των ελίτ και των κυβερνήσεων της Ελλάδας.

Δεν ειναι εύκολο να δείξεις κατανόηση οταν γινονται διαδηλώσεις στις οποίες χλευάζεται η Γερμανία, σε όλες τις προσβολές των Ελλήνων πολιτικών σε σχέση με την γερμανική αλληλεγγύη, δεν ειναι εύκολο να δείξεις αλληλεγγύη οταν οι πολίτες ειναι υπέρ των δεξιών, των αριστερών, των ριζοσπαστικων κομμάτων της Ελλάδας που ακολουθούν τετοιες πολιτικές.
Δεν  είναι άλλωστε στόχος μας λόγω πολιτικής ορθότητας να παραβλέπουμε καταστροφικές εξελίξεις.  Αλλά ένα είναι τελείως ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο: στους ανθρώπους της Ελλάδας 'τους Έλληνες',  ευχόμαστε  ένα καλύτερο μέλλον».

Και καταλήγει: «Ένα μέλλον, στο οποίο οι γονείς να μπορούν να φροντίζουν τα παιδιά τους και οι νέοι να μην βυθίζονται στην απόγνωση. Ένα μέλλον, στο οποίο μια οικονομικά δυνατή Ελλάδα θα κάνει περήφανους τους ανθρώπους της. Ένα τέτοιο μέλλον είναι το καλύτερο για την Ελλάδα, τους ανθρώπους της και την Ευρώπη». 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: