9.2.15

To "tweet" του Ολι Ρεν για το...Grexit...


Ενα άρθρο των "Financial Times" επέλεξε  να αναρτήσει στο λογαριασμό του στο twitter ο πρώην Επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. και εκ των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ολι Ρεν.
Το...
Tweet αναφέρεται στην Ελλάδα και στο ενδεχόμενο του Grexit .


«Το μόνο που χρειάζεται για το Grexit είναι μερικές ακόμα καταστροφικές εβδομάδες σαν αυτή», είναι ο τίτλος άρθρου τoυ σχετικού δημοσιεύματος των Financial Times.


Ο σκεπτικισμός στον ευρωπαϊκό Βορρά μετατράπηκε σε εχθρότητα, μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει ο αρθρογράφος των FT, Wolfgang Münchau. 

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ απέρριψε μονομερώς την τρόικα, στη συνέχεια έκανε περιοδεία στην Ευρώπη σαν ροκ σταρ, και όταν έφτασε στη Γερμανία το κλίμα, από πολιτικούς και ΜΜΕ, ήταν πιο εχθρικό από ποτέ. 

«Από πολιτική άποψη, η κατάσταση είναι πλέον τόσο κακή, όσο ήταν το 2010, όταν άρχισε η ελληνική κρίση χρέους» λέει ο Münchau. «Ήταν μια εντελώς καταστροφική εβδομάδα για την οικονομική διπλωματία. Το μόνο που μας χωρίζει από το Grexit είναι μερικές ακόμα εβδομάδες σαν αυτή».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: