27.2.15

Sächsische Zeitung: Οργή Σόιμπλε για μυστικό ραντεβού Βαρουφάκη - Ασμουσεν...

Για μυστική συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας, Γεργκ Άσμουσεν, πράγμα που...
προκάλεσε την οργή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάνει λόγο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, Sächsische Zeitung.

Στην αρχή το δημοσίευμα αναφέρει την ευρεία πλειοψηφία με την οποία εγκρίθηκε στην Bundestag η παράταση της ελληνικής δανειακής σύμβασης, καθώς επίσης και τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ότι υπάρχουν προβλήματα που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες και ότι ίσως χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης υπό τον κίνδυνο αφερεγγυότητας του χρεοκοπημένου κράτους της ευρωζώνης.

«Η αλληλεγγύη των Ευρωπαίων θα είναι τεταμένες για πολύ καιρό μετά από αυτές της δηλώσεις. Αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις, ο Σόιμπλε δεν διευκρίνισε ποιες θα είναι συνέπειες», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα στη συνέχεια κάνει λόγο για μία συνάντηση μεταξύ του σοσιαλδημοκράτη υφυπουργού Εργασίας, Γεργκ Άσμουσεν και του Γιάννη Βαρουφάκη στις αρχές Φεβρουαρίου, παραμονές της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στο Βερολίνο για το ραντεβού με τον Σόιμπλε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σόιμπλε εξοργίστηκε διότι η φερόμενη συνάντηση έγινε χωρίς ο ίδιος να ενημερωθεί, τη στιγμή που οι επαφές με τον Έλληνα ομόλογό του – ιδιαίτερα εν μέσω των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα – εμπίπτουν στη δική του αρμοδιότητα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως αν πραγματοποιήθηκε βέβαια αυτή η συνάντηση Άσμουσεν - Βαρουφάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γεργκ Άσμουσεν προεκλογικά ήταν ο ενδιάμεσος μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της γερμανικής κυβέρνησης.

Το υπουργείο Εργασίας της Γερμανίας ελέγχεται από τους συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες (SPD), κι όχι από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) όπου ανήκει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε...
topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: