1.2.15

Τσίπρας: Κρίσιμες ώρες...



Στεκόμασε δίπλα σε όσους δοκιμάζονται από την κακοκαιρία (ΒΙΝΤΕΟ)...

 ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την έκτακτη σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία που μαστίζει μεγάλο μέρος της χώρας, επισήμανε ότι 
«πρώτο μας καθήκον να κινητοποιήσουμε την πολιτεία, να σταθούμε δίπλα στον πολίτη και από αύριο να...
αποκαταστήσουμε τις ζημίες, να επιστρέψει η αισιοδοξία και το χαμόγελο». Και πρόσθεσε:

«Θα φύγει σήμερα, κλιμάκιο με τον αναπληρωτή υπουργό υποδομών για να εξετάσει επιτόπου τις ζημιές».

«Θα υπάρξει άμεσα η προσπάθεια της ανακατασκευής του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας στα Τζουμέρκα», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:




Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν προβλήματα

Αναλυτικά, εκκενώνονται για προληπτικούς λόγους τα χωριά που βρίσκονται στις εκβολές του ποταμού Άραχθου, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα, μετά το άνοιγμα του φράγματος στο Πουρνάρι, τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου(ΣΝΟ), που συνεδρίασε χθες το βράδυ στην Άρτα, οι κάτοικοι από τα χωριά Κομμένο, Λουτρό, Κεραμάτες, Νεοχώρι, Συκιές, μεταφέρονται με λεωφορεία σε γειτονικές περιοχές, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις.

Μετά την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, εκφράζονται φόβοι και για το γεφύρι της Άρτας, καθώς το νερό έχει φτάσει στις καμάρες υποστήριξης.

Ωστόσο, μεγάλες καταστροφές έχουν γίνει σε όλο τον δήμο Νικολάου Σκουφά, στις υποδομές, στις καλλιέργειες και στις κτηνοτροφικές μονάδες.

Σοβαρές ζημιές έχει προκαλέσει ο μεγάλος όγκος των υδάτων στην περιοχή Καναλακίου της Πρέβεζας, καθώς και στον Κάμπο του Φαναρίου, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Αχέρωντα.

Η ίδια εικόνα, επικρατεί και στη Θεσπρωτία στον κάμπο των Φιλιατών, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Καλαμά. Οι κάτοικοι, που βρίσκονται σε απόγνωση, μιλούν για πρωτοφανείς πλημμύρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: