27.2.15

Σόιμπλε: Δεν μιλάμε για περισσότερα χρήματα, αλλά για περισσότερο χρόνο...


Η Ελλάδα εντός της Ευρώπης, δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της.
 LIVE ΒΙΝΤΕΟ από τη γερμανική Βουλή...
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η συνεδρίαση της γερμανικής Βουλής επί της παράτασης της δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα. 

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε με νόημα ότι ...
δεν είναι εύκολη απόφαση. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε, όπως αναφέρει το Euro2day ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει μόνη της τους όρους του προγράμματος χωρίς συμφωνία με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ». 

Τόνισε πως «το θέμα δεν αφορά περισσότερα χρήματα ούτε αλλαγή των όρων, αλλά μόνο περισσότερο χρόνο» και συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο από ότι οι άλλες χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα στήριξης για να κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη των αγορών». 

«Οι Γερμανοί πρέπει να κάνουν τα πάντα για να μείνει ενωμένη η Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σπεύδοντας ωστόσο να συμπληρώσει: 

«Αλληλεγγύη στην Ευρώπη δεν σημαίνει όμως, ότι οι χώρες μπορούν να εκβιάζονται. Η Ελλάδα εντός της Ευρώπης δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της ποιος είναι ο σωστός δρόμος», είπε.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι το βιοτικό επίπεδο και ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερα σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης από ό,τι στην Ελλάδα, διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό δεν ισχύει για τη Γερμανία.

Τα μέλη της Bundestag αναμένεται να ψηφίσουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία υπέρ, αν και, σε μεγάλο ποσοστό, απρόθυμα, εξαιτίας των ανησυχιών στο Βερολίνο ότι η Αθήνα δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις. 

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στη γερμανική Βουλή είναι το γεγονός ότι ο κ. Σόιμπλε, όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του διεκόπη από παρεμβάσεις βουλευτών τόνισε ότι «δεν έχει διάθεση« για τέτοια και ότι το ζήτημα «είναι πολύ σοβαρό».


LIVE BINTEO, ΕΔΩ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: