9.2.15

Τα "όχι" και τα "ναι" του ΠΑΣΟΚ...

Ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος άνοιξε θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚΣτη γραμμή της "εθνικής στρατηγικής", καλώντας την κυβέρνηση να ακολουθήσει τη...
μοναδική υπαρκτή και ασφαλή οδό εξόδου της χώρας από την κρίση, θα κινηθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη σημερινή (9/2) ομιλία του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων που ξεκίνησε από χθες στη Βουλή.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως αποφάσισε ομόφωνα η δεκατριαμελής Κοινοβουλευτική του Ομάδα, δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θα καταγγείλει τη σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. ως προϊόν πολιτικής και αξιακής "τερατογένεσης".

Είναι ωστόσο διατεθειμένο να συμβάλει για θετική και άμεση επίλυση της εκκρεμότητας με τους εταίρους και να στηρίξει εποικοδομητικά τις προσπάθειες για ευτυχή κατάληξη στις διαπραγματεύσεις. Αντιστοίχως, όπως έχουν τονίσει κορυφαία στελέχη του, δεν θα διστάσει να εγκρίνει μέτρα και πολιτικές με σαφές προοδευτικό πρόσημο, αναδιανεμητικό και κοινωνικό χαρακτήρα.

Με άλλα λόγια, δηλώνει συνειδητά υπέρ του λεγόμενου "εξωτερικού μετώπου" εφόσον γίνουν σεβαστές ορισμένες κομβικές προϋποθέσεις και βάζει έντονους αστερίσκους στην εσωτερική κυβερνητική δραστηριότητα...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: