1.2.15

Τσίπρας: Προτεραιότητα οι ανθρώπινες ζωές...

Τσίπρας: Προτεραιότητα οι ανθρώπινες ζωές
Στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, εκτάκτως, ο πρωθυπουργός...
Στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής  βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται...
σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με αφορμή τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κακοκαιρία σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός νωρίτερα με τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας, Βασίλη Ψαθά, ενημερώθηκε για τα προβλήματα, ενώ δόθηκε εντολή να σταλεί  κλιμάκιο για το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας.

«Προτεραιότητά μας είναι οι ανθρώπινες ζωές», τόνισε ο  Αλέξης Τσίπρας, στον αντιπεριφερειάρχη και σημείωσε: «Έχει ήδη ξεκινήσει κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών για την αναστύλωση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας στα Τζουμέρκα που κατέρρευσε».

Αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας είχε μια πρώτη ενημέρωση για τα προβλήματα από τους επικεφαλής αρχηγούς της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που επικρατούν αυτή την ώρα, είναι η κατάρρευση του γεφυριού της Πλάκας στα Τζουμέρκα, η εκκένωση 5 χωριών στην Άρτα, ενώ ακόμα 4 χωρία έχουν εκκενωθεί στην Σπερχειάδα καθώς έχει καταστραφεί μέρος του κεντρικού οδικού δικτύου με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς.


Παράλληλα, στην Ευρυτανία, ένας οδηγός μηχανήματος είχε εγκλωβιστεί, ωστόσο με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, είναι καλά στην υγεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: