1.2.15

Στην Κ.Ο. το πρώτο ξεκαθάρισμα...


Μέσα στην εβδομάδα ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ προκειμένου να εξεταστούν τα αίτια της εκλογικής συντριβής. 

Το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος είναι εκρηκτικό, βουλευτές και στελέχη που έμειναν εκτός βουλής κατηγορούν πλέον ανοικτά τον πρόεδρο του κόμματος και ...
το περιβάλλον του για την τακτική που ακολούθησαν από την ήττα των ευρωεκλογών μέχρι την προηγούμενη Κυριακή. 

Το παρασκήνιο είναι έντονο. Βουλευτές κυρίως από την περιφέρεια βρίσκονται στην Αθήνα και μετέχουν σε μυστικές συναντήσεις με έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη που έχουν πάρει ήδη αποστάσεις από τους χειρισμούς του Α. Σαμαρά. 

Την ίδια στιγμή κορυφαία στελέχη του κόμματος που τηρούν στάση αναμονής, ετοιμάζονται για την ομιλία τους στην συνεδρίαση της ΚΟ όπου αναμένεται να ασκήσουν σκληρή κριτική για τους χειρισμούς του Α. Σαμαρά. 

Η οργή στην «γαλάζια» βάση έγινε ακόμα μεγαλύτερη μετά την πρώτη – μετά την ήττα - ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην εκτελεστική γραμματεία του κόμματος καθώς ο Αντώνης Σαμαράς δεν προχώρησε σε μια γενναία αυτοκριτική. 

Ακόμα υψηλόβαθμα στελέχη εκτιμούν πως ο ίδιος ο πρόεδρος αλλά και οι στενοί του συνεργάτες δεν πήραν το μήνυμα από το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως το ίδιο ακριβώς συνέβη και στις ευρωεκλογές, αυτό έχει ως συνέπεια να ακολουθείτε μια εντελώς λάθος στρατηγική η οποία απομακρύνει ακόμα περισσότερο τους πολίτες που στήριξαν και στηρίζουν τη ΝΔ. 

Παράλληλα προετοιμασίες ενόψει της συνεδρίασης της ΚΟ επικρατούν και στο προεδρικό στρατόπεδο προκειμένου βουλευτές που πρόσκεινται στο περιβάλλον του Α. Σαμαρά και είναι περισσότεροι μετά τις εκλογές, να τον στηρίξουν και να τονίσουν την ανάγκη συσπείρωσης της κεντροδεξιάς παράταξης επισημαίνοντας το ενδεχόμενο της «αριστερής παρένθεσης». 

Πιέσεις σε Καραμανλή να μιλήσει στην Κ.Ο 

Βουλευτές που προέρχονται από το «Καραμανλικό μπλοκ» και όχι μόνο ετοιμάζονται να επιφυλάξουν θερμή υποδοχή κατά την είσοδο του πρώην πρωθυπουργού στην αίθουσα της ολομέλειας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην ηγετική ομάδα της ΝΔ. 
Παράλληλα ορισμένοι έχουν ζητήσει από τον Κώστα Καραμανλή στις κατ ιδίαν συζητήσεις που είχαν μαζί του να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα στο κόμμα και να πάρει τον λόγο στην συνεδρίαση της ΚΟ. 


Ο πρώην πρωθυπουργός, που δεν κρύβει την ανησυχία του για το μέλλον της παράταξης, αρνείται μέχρι στιγμής να κάνει την οποιαδήποτε κίνηση καθώς όπως τονίζει σε συνομιλητές του η ΝΔ έχει αρχηγό. Επίσης σημειώνει πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για οποιαδήποτε κίνηση και συνιστά προς όλες τις πλευρές ψυχραιμία. 
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: