1.1.15

Θρίλερ με τέταρτο Έλληνα νεκρό...Στο λιμάνι της Πάτρας, πλοίο με διασωθέντες...
Μεγαλώνει δυστυχώς ο θλιβερός κατάλογος με τα θύματα από το Norman Atlantic καθώς πριν από λίγο οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν ότι οι Ιταλοί ταυτοποίησαν έναν τέταρτο Έλληνα νεκρό.

Για την τραγική κατάληξη έχει ήδη ενημερωθεί η...
οικογένεια, μέλη της οποίας βρίσκονται καθ' οδον προς την Ιταλία προκειμένου να προχωρήσουν στο θλιβερό καθήκον της αναγνώρισης της σορού.

Εντωμεταξύ οι ιταλικές άρχες έχουν στη διάθεσή τους την φωτογραφία του θύματος προκειμένου και αυτές να προχωρήσουν στην κατά το δυνατόν ασφαλέστερη ταυτοποίηση.

Παράλληλα στην Πάτρα έφτασαν την Πέμπτη όλα τα μέλη του πληρώματος του Norman Atlantic ενώ δόθηκε εντολή από τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στις ελληνικές αρχές να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους συγγενείς των εννέα Ελλήνων αγνοουμένων από το ναυτικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Κυριακή ανοιχτά της Αδριατικής.

Σύμφωνα με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Λιμενικού οι εννέα αγνοούμενοι είναι οι:

1. ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
2. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3. ΤΣΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
4. ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
5. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
6. ΣΑΓΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8. ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
9. ΣΟΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι στο Norman Atlantic έχουν χάσει τη ζωή τους ο Κώστας Κουφόπουλος, ο 59χρονος Νικόλαος Παράσχης από τη Ζάκυνθο και ο Γιώργος Δούλης, για τον οποίο ωστόσο δεν έχει υπάρξει ταυτοποίηση από την οικογένειά του.

Στην Αθήνα άλλοι 127 διασωθέντες


Τελείως αντίθετα ήταν τα συναισθήματα το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς με δύο πτήσεις, μια της Aegean και μια με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας επέστρεψαν στην Ελλάδα 127 διασωθέντες από το ναυτικό δυστύχημα του Norman Atlantic.

Οι πρώτοι 106 προσγειώθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» το απόγευμα και οι υπόλοιποι 21 λίγο μετά τις 10 το βράδυ. Οι μαρτυρίες τους συγκλονιστικές την ώρα που έπεφταν με δάκρυα χαράς στις αγκαλιές των συγγενών τους.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: