1.12.14

Απεργία πείνας ξεκινούν και οι Πολίτης - Μπουρζούκος...

«Θάβονται άνθρωποι ζωντανοί» 
Αφού ήδη ο δεύτερος καταδικασμένος για τη ληστεία στο Βελβεντό Γιάννης Μιχαηλίδης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εξαντλημένος από απεργία πείνας συμπαράστασης στον φίλο του Νίκο Ρωμανό, από σήμερα ξεκινούν και οι άλλοι δύο σύντροφοί τους, Α. Μπουρζούκος και Δ. Πολίτης, τον ίδιο ακραίο τρόπο διαμαρτυρίας.
Είχαμε ...
επισημάνει τους πολύ ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης που συνδέει αυτούς τους ανθρώπους (της γενιάς του Δεκέμβρη του 2008) και είχαμε αναφερθεί στην δικαστική κρίση κατά τη διάρκεια της δίκης, που αναγνώρισε τον μη βίαιο χαρακτήρα της διπλής ληστείας.
Ενώ οι φωνές για την απόδοση του νόμιμου δικαιώματος στον Νίκο Ρωμανό πληθαίνουν και η υγεία των απεργών κλονίζεται, δεν υπάρχει ακόμα κάποια αντίδραση από το αρμόδιο υπουργείο.

Ακολουθεί η δήλωση των Μπουρζούκου - Πολίτη, που ανέβηκε στο athens.indymedia:
«Από τις 10/11 ο φίλος και σύντροφος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές άδειες που βάση των δικών τους νόμων δικαιούται. Όμως ο αγώνας του δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποκοπεί απ' τα πολιτικά χαρακτηριστικά που ο ίδιος ο Νίκος έχει θέσει και να νοηθεί ως κάτι λιγότερο απ την ανάγκη που κι εμείς έχουμε, για την συνολική καταστροφή του συστήματος καταπίεσης και εξαθλίωσης που αιώνες τώρα καταδυναστεύει τις ζωές μας.
Δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε το συνολικότερο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στις μέρες μας, την άγρια καταστολή που έχει εξαπολύσει το κράτος και το κεφάλαιο εναντίον οποιουδήποτε και οποιασδήποτε επιχειρεί να αντισταθεί στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την απροκάλυπτη επίθεση στα "παράσιτα" αυτου του οικονομικού συστήματος. Την στιγμή που το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει τις φυλακές τύπου Γ' για να μεταφέρει εκεί τους αναρχικούς / κομμουνιστές αγωνιστές και τους απείθαρχους, ο Νίκος επέλεξε το δρόμο της αντίστασης για άλλη μια φορα, προσπαθώντας να βάλει ένα ανάχωμα για τον ίδιο (αλλά και για όλους εμας κατ' επέκταση) στον ολοένα αυξανόμενο περιορισμό που βιώνει.
Στις 24/11 μεταφέρθηκε με εντολή εισαγγελέα στο νοσοκομείο "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ". Την μεταφορά του εκει συνόδευε και διαβιβαστικό του εισαγγελέα φυλακής που δήλωνε ευθαρσώς πως την ευθύνη για τον Νίκο την έχουν οι γιατροί του νοσοκομείου, πετώντας έτσι έμμεσα το μπαλάκι της υποχρεωτικής σίτισης στο υγειονομικό προσωπικό. Παρόλα αυτά, είτε το θέλουν, είτε όχι την ευθύνη για ότι πάθει ο Νίκος στην υγεία του την έχουν το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Νικόπουλος και το συμβούλιο της φυλακής.
Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης προχωράμε και εμείς, όπως και ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης (από τις 17/11), σε απεργία πείνας απο τη Δευτέρα 1/12, μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματός του.
"Γιατί μία είναι η δύναμη της ανθρώπινης φύσης χάρη στην οποία καταφέρνουμε τα πάντα, μία στοχοπροσήλωση κι ένας καθαρός προσανατολισμός της καρδιάς, κι όποιος την έχει δεν θα 'πρεπε να επιτρέπει στο φόβο να τον κυριεύει."
ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ»

Κατάληψη στο Επιμελητήριο Χανίων

Υπό κατάληψη τελεί, από τις 9 το πρωί, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων από ομάδα πολιτών αλληλέγγυων στους απεργούς πείνας, Νίκο Ρωμανό και Ηρακλή Κωστάρη, οι οποίοι διεκδικούν εκπαιδευτικές άδειες, από τη φυλακή όπου βρίσκονται, προκειμένου να παρακολουθούν μαθήματα στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά αντίστοιχα.

Στο Επιμελητήριο Χανίων έχει τοποθετηθεί μικροφωνική εγκατάσταση από την οποία μεταδίδονται μηνύματα, ενώ μοιράζονται και φυλλάδια σε διερχόμενους πολίτες.

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: