1.12.14

Βούτσης: Οι δανειστές φοβούνται ...

 
...την αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη.
BINTEO...
Η σκληρή στάση που κρατούν οι δανειστές οφείλεται στο γεγονός ότι δεν θέλουν να έρθουν αντιμέτωποι με το νέο πολιτικό συσχετισμό. «Η πολιτική είναι θέμα συσχετισμού δυνάμεων και οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει» τόνισε στο ΣΚΑΪ ο Νίκος Βούτσης εξηγώντας ότι ...
οι δανειστές θα φοβηθούν την ανατροπή των συσχετισμών στις μητροπόλεις της Ευρώπης, στο Βερολίνο, στο Λονδίνο, στο Παρίσι. Φοβούνται την εξάπλωση του ιού της Αριστεράς στην Ευρώπη.


Σημείωσε τη μεγάλη διαφορά που έχει να μιλά κανείς, με το σημερινό πολιτικό σκηνικό και διαφορετικά με ένα αποτέλεσμα εθνικών εκλογών με μαζική λαϊκή κατεύθυνση σε ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Αυτό οι δανειστές το γνωρίζουν καλά. Το φύλλο συκής που παρείχε η διέξοδος του Μνημονίου έχει πέσει. Το πρόγραμμα έχει πλήρως αποτύχει.

Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι πρέπει άμεσα να δοθεί άμεσα πολιτική λύση και η κυβέρνηση να λάβει το μήνυμα από τους βουλευτές ότι πολιτική πρόοδος για τη χώρα δεν μπορεί να υπάρξει αν τα μέτρα αυτά περάσουν. Πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις.

Ο Νίκος Βούτσης επεσήμανε τέλος, ότι η συζήτηση για το χρέος αποτελεί κομβικό ζήτημα για τη σχέση της χώρας με τους δανειστές. Επίσης, η αναγνώριση της μη βιωσιμότητας του χρέους και της μη εξυπηρέτησής του αποτελεί το μόνο πεδίο που θα μπορούσε να επιτευχθεί συνεννόηση και σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων για την διεκδίκηση μιας άλλης προοπτικής για τη χώρα. Αντ' αυτού, το θέμα του χρέους μετατίθεται διαρκώς, αρχικά για μετά τις γερμανικές εκλογές και αργότερα για μετά τις Ευρωεκλογές. Σήμερα ο Σόιμπλε ούτε που το συζητά, πάει κατ' ευθείαν για την πιστοληπτική γραμμή, χωρίς να αναφέρει ότι πρέπει να γίνει πριν συζήτηση για το χρέος. Στη μόνη συζήτηση που έγινε η κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι το χρέος είναι βιώσιμο και θα εξυπηρετηθεί ανελλιπώς.


avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια: