1.12.14

Κουβέλης: Οι αντοχές του λαού έχουν εξαντληθεί...

Κουβέλης: Οι αντοχές του λαού έχουν εξαντληθεί
«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει την στάση που τηρούν οι δανειστές, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, και σημειώνει ότι «η κυβέρνηση ετοιμάζεται να...
λάβει μέτρα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες».
«Με άλλοθι την όντως απαράδεκτη στάση που τηρούν οι δανειστές έναντι της χώρας, διαμορφώνεται ένα κλίμα αποδοχής νέων απαιτήσεων.  Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να λάβει μέτρα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες με νέους φόρους, θα φέρουν μειώσεις στους μισθούς και θα αποδομήσουν το ασφαλιστικό σύστημα», αναφέρει σε δήλωσή του ο Φώτης Κουβέλης και προσθέτει:
«Δεν είναι αυτός ο δρόμος. Στις σημερινές συνθήκες, η κυβέρνηση οφείλει να καταστήσει σαφές στους δανειστές ότι τα όρια και οι αντοχές του ελληνικού λαού έχουν προ πολλού εξαντληθεί. Οφείλει να αντιληφθεί ότι η συντήρηση των ασκούμενων πολιτικών ενθαρρύνει την εκδήλωση νέων απαιτήσεων από την πλευρά της τρόικας».
«Οι δανειστές έχουν συγκεκριμένες επιλογές, τις οποίες - ασχέτως από το ποια θα είναι η κυβέρνηση - υποστηρίζουν φανατικά. Πρόκειται για το συγκεκριμένο πακέτο επιλογών, που απογείωσε την ανεργία, τραυμάτισε την κοινωνική συνοχή και εγκλώβισε την οικονομία σε έναν διαρκή υφεσιακό κύκλο. Από αυτόν τον κύκλο πρέπει να βγούμε…», τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: