1.12.14

Μεξικό: Aλλα πέντε αποκεφαλισμένα πτώματα σε καρότσα φορτηγού...

φωτογραφία αρχείουΠέντε απανθρακωμένα και αποκεφαλισμένα πτώματα εντοπίστηκαν την Κυριακή σε περιοχή της πολιτείας Γκερέρο στα νότια του Μεξικού, στην ίδια τοποθεσία όπου...
την περασμένη Πέμπτη βρέθηκαν άλλα 11 πτώματα σε παρόμοια κατάσταση.

Στην ευρύτερη περιοχή εξαφανίστηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο οι 43 φοιτητές οι οποίοι δολοφονήθηκαν από μέλη των καρτέλ ναρκωτικών.

Σε ανακοίνωσή τους οι δικαστικές αρχές αναφέρουν ότι διερευνούν «τη δολοφονία πέντε ατόμων, τα πτώματα των οποίων εντοπίστηκαν στην καρότσα ενός φορτηγού σε δρόμο κοντά στην πόλη Τσιλάπα. Κοντά σε αυτήν την πόλη, την Πέμπτη ανακαλύφθηκαν άλλα τουλάχιστον 11 αποκεφαλισμένα πτώματα που έφεραν εγκαύματα και τρύπες από σφαίρες. Ένα μήνυμα που βρέθηκε δίπλα στα πτώματα και έχει την υπογραφή της εγκληματικής οργάνωσης Los Ardillos γράφει: «Αυτά είναι σκουπίδια» σύμφωνα με μια πηγή της πολιτειακής κυβέρνησης.

Οι αρχές προσπαθούν να διευκρινίσουν αν τα πέντε πτώματα ταιριάζουν με τα στοιχεία τριών τοπικών επιχειρηματικών ηγετών και δύο αρχιτεκτόνων που απήχθησαν την Τετάρτη στην πολιτεία Γκερέρο, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μια δικαστική πηγή.
Στην ίδια περιοχή έγινε και το πιο φονικό περιστατικό της απαγωγής και της δολοφονίας των 43 φοιτητών από άτομα του οργανωμένου εγκλήματος, από μέλη του καρτέλ ναρκωτικών Guerreros Unidos με την ανοχή και βοήθεια τοπικών διαφθαρμένων αστυνομικών...
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: