1.12.14

Αντιδήμαρχος Ηρακλείου: Είχαν στόχο τη φυσική μου εξόντωση...

Αντιδήμαρχος Ηρακλείου: Είχαν στόχο τη φυσική μου εξόντωσηΔεν έχει συμπληρωθεί καν μία εβδομάδα από τη δολοφονική επίθεση κατά του Πέτρου Ινιωτάκη. Τα σημάδια από τα χτυπήματα στο...
κεφάλι και στο πρόσωπο του αντιδημάρχου Ηρακλείου είναι ακόμη έντονα. Ωστόσο, οι γιατροί δηλώνουν ότι βρίσκεται στη διαδικασία της ανάρρωσης και σωματικά λένε ότι θα γίνει απολύτως καλά.

«Δεν μπορώ ακόμη να συνειδητοποιήσω τι συνέβη. Όποιος λέει ότι δεν φοβήθηκε θα πει ψέματα. Αλλά τους λέω ότι…δεν μασάω. Και κυρίως τους λέω ότι δεν πρόκειται να φοβηθεί μία ολόκληρη πόλη. Ήθελαν να εξοντώσουν εμένα και να τρομοκρατηθεί μία ολόκληρη πόλη. Αυτό δεν θα περάσει και δεν πρέπει να περάσει», λέει στο Cretalive ο Πέτρος Ινιωτάκης, μιλώντας για πρώτη φορά δημόσια για την περιπέτεια, που βίωσε.

«Όσο περνούν οι μέρες, οι ώρες, συνειδητοποιώ τι έγινε. Και μιλώντας με τους γιατρούς, κατάλαβα ότι είχαν στόχο τη φυσική μου εξόντωση. Δεν ξέρω ποιος το έκανε και ποιος πολύ περισσότερο κρύβεται πίσω από αυτό. Περιμένω, όμως, την αστυνομία να διαλευκάνει την υπόθεση, που δεν αφορά τον Πέτρο Ινιωτάκη. Θέλω να χυθεί άπλετο φως. Δεν αφορά ένα πρόσωπο, έχει να κάνει με τους θεσμούς και τη λειτουργία της πόλης. Την κατατρομοκράτηση των Ηρακλειωτών. Υπάρχει άραγε κάποιος που δεν το καταλαβαίνει αυτό;» τονίζει ο αντιδήμαρχος που...σφίγγει τα δόντια, για να μπορέσει να κρατηθεί...ψύχραιμος.

«Η αστυνομία πρέπει να κάνει τα πάντα, για να βρει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Και η δημοτική αρχή πρέπει να κινήσει γη και ουρανό, για να ξεκαθαριστεί η υπόθεση. Να μην αφήσει να ξεχαστεί...Έχουμε ευθύνη όλοι να μάθουμε ποιος ή ποιοι θέλουν το Ηράκλειο τρομοκρατημένο», αναφέρει ο Πέτρος Ινιωτάκης που...γελάει, όταν ερωτάται για τις φήμες που θέλουν...προσωπικούς λόγους να κρύβονται πίσω από την επίθεση.

«Διαδίδουν ανοησίες κάποιοι και το ξέρω. Τι εξυπηρετούν; Όποιος δεν βλέπει ότι δεν είναι προσωπικό πίσω από τη δολοφονική επίθεση κάτι άλλο εξυπηρετεί. Δηλαδή ήθελαν να ξεκάνουν εμένα γιατί; Δεν έχω κάτι προσωπικό με κανέναν, δεν έχω να χωρίσω κάτι με κάποιον. Αλλά ο δήμος Ηρακλείου έχει μέτωπα, θεσμικά έχουμε ανοίξει ζητήματα. Κι έχουμε μιλήσει γι αυτά. Τα είπα στην αστυνομία. Όπως και τους είπα ότι μπορούν να άρουν το απόρρητο των τηλεφώνων των δικών μου και της οικογένειάς μου. Μπορούν να κάνουν τα πάντα, για να βρουν αυτούς που κρύβονται πίσω από αυτή την πράξη. Χθες ήμουν εγώ, αύριο θα είναι άλλος, εάν δεν ξεκαθαρίσει τώρα αυτή η ιστορία».

Όταν του γυρνάει πίσω σε εκείνη τη βραδιά της 25ης Νοεμβρίου, που δέχτηκε τα δολοφονικά χτυπήματα, κομπιάζει το πρόσωπό του, συσπάται ξανά. Ζει εκείνα τα δευτερόλεπτα που νόμιζε ότι τελείωνε η ζωή του.

«Στο πρώτο χτύπημα που δέχτηκα, νόμιζα ότι έπεσε από την οικοδομή ένα δοκάρι. Θυμάμαι ότι είπα μέσα μου: «Πάει με σκότωσε». Στα επόμενα χτυπήματα πια άρχισε να ρέει το αίμα μέσα στα μάτια μου, παντού, έχασα τον κόσμο πια...Αλλά δεν έπεσα. Αυτό ίσως με έσωσε...», περιγράφει ο Πέτρος Ινιωτάκης.

«Έχω μιλήσει αναλυτικά για όλα στην αστυνομία. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι υπήρξαν επαγγελματίες. Δεν τους άκουσα ούτε πριν ούτε όση ώρα μου επιτέθηκαν. Δεν άκουσα την ανάσα τους. Δεν βαριανάσαναν...όπως ήταν φυσιολογικό σε έναν που χτυπάει με τέτοια σφοδρότητα», καταλήγει...
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: