1.11.14

«Μάχη» σε προεδρικό φόντο ...

 
Με περίπου τρεις ώρες διαφορά θα συναντηθούν την Δευτέρα ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Το...

κλίμα ανάμεσα σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου είναι εκρηκτικό. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι υπήρξε έντονο παρασκήνιο ακόμα κα για την ώρα που θα δουν Σαμαράς και Τσίπρας τον Κ. Παπούλια.
Από το πρωθυπουργικό γραφείο και την προεδρία της Δημοκρατίας ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι ότι την Δευτέρα στις 13:00 ο Α. Σαμαράς θα δει τον Κ. Παπούλια.

Μόλις το πληροφορήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησαν αμέσως με την προεδρία και ζήτησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Δευτέρα! Τελικά το ραντεβού του Α. Τσίπρα με τον Κ. Παπούλια ορίστηκε για τις 3 το μεσημέρι.

Η κίνηση αυτή της Κουμουνδούρου προκάλεσε την έντονη ενόχληση του Μαξίμου που την χαρακτήρισε προσχηματική η οποία έγινε για επικοινωνιακούς λόγους  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αργά χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός  να ζητήσει να αλλάξει  η ώρα συνάντησης και να γίνει αμέσως μετά την ορκωμοσία των δύο υπουργών που έχει προγραμματιστεί για τις 5:30 το απόγευμα της Δευτέρας 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α. Σαμαράς αναμένεται να ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια για τις οικονομικές εξελίξεις (stress test – μεταρρυθμίσεις – έξοδος από το μνημόνιο) αλλά και για τα εθνικά θέματα με αφορμή και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κύπρο την ερχόμενη Παρασκευή.

Από την άλλη πλευρά ο Α. Τσίπρας αναμένεται επαναλάβει την πρόταση του για την διάθεση των 11,4 δισ. ευρώ του ΤΧΣ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση όπως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Επίσης θα σημειώσει την ανάγκη να υπάρξει μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή εντολή προκειμένου να διαπραγματευτεί την μείωση του ελληνικού χρέους. 

Δεν αποκλείεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει από τον Κάρολο Παπούλια την σύγκλιση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών κάτι που ήδη έχουν κάνει με δημόσιες δηλώσεις του τόσο ο Π. Καμμένος όσο και Φ. Κουβέλης.

Στο Μαξίμου δεν φαίνονται να είναι αρνητικοί στο να υπάρξει εθνική συνεννόηση, ωστόσο όπως σημειώνουν συνομιλητές του πρωθυπουργού δεν μπορεί να γίνει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή καθώς αυτό που προέχει είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα.

Παράλληλα οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ με την στάση που ακολουθεί και με τις κατηγορίες που εκτοξεύουν σχεδόν σε καθημερινή βάση τα στελέχη του (από τον χρηματισμό βουλευτών μέχρι την επιτυχία των stress tests που ποτέ δεν αναγνώρισαν) ακυρώνουν στην πράξη κάθε προσπάθεια εθνικής συνεννόησης. 

Κίνηση έκπληξη από τον Σαμαρά
Έκανε την έκπληξη ο πρωθυπουργός και στο παρά πέντε μετακίνησε στο υπουργείο Άμυνας τον Ν. Δένδια και στο Ανάπτυξης τοποθέτησε τον πρωτοεμφανιζόμενο κοινοβουλευτικά αλλά άνθρωπο που προέρχεται από την αγορά Κ. Σκρέκα. 


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: