1.10.14

Εν μέσω κυβερνητικής κρίσης η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου...

samaras-venizelosΣε συνθήκες… πολιτικού ατυχήματος η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο που επρόκειτο να γίνει χθες το μεσημέρι και αναβλήθηκε στο παρά πέντε για ...
σήμερα το απόγευμα.

Αφορμή, το θερμό επεισόδιο γύρω από τον Χρύσανθο Λαζαρίδη και την εμπλοκή του στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των δανειστών.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Οικονομικών τηλεφώνησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο για να τον ενημερώσει για τη συμμετοχή του βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ. και στενού συνεργάτη του κ. Σαμαρά στις συζητήσεις με την τρόικα.

Την προηγουμένη ο Γκίκας Χαρδούβελης είχε απορρίψει αίτημα της Χαριλάου Τρικούπη να παρίστανται ως παρατηρητές στη συνάντηση με την τρόικα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας και Κ. Πιερρακάκης.

Ο υπουργός απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι η συμμετοχή κομματικών παρατηρητών στη συνάντηση των Παρισίων έγινε δεκτή διότι ήταν διαφορετικό το περιεχόμενο της συνάντησης.

Η επικοινωνία Χαρδούβελη-Βενιζέλου προκάλεσε εκνευρισμό στο μέγαρο Μαξίμου. Αρχικά υπήρξε η εντύπωση ότι ο υπουργός Οικονομικών είχε ενστάσεις και για τη συμμετοχή του ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού για θέματα της Ε.Ε., Στ. Παπασταύρου.

Μετά την αποχώρηση του διδύμου Λαζαρίδη-Παπασταύρου, του αναπληρωτή υπουργού Χρ. Σταϊκούρα και του υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη, διευκρινίστηκε ότι το θέμα που δημιουργήθηκε αφορούσε τον Χρ. Λαζαρίδη.

Ομως αυτές οι διευκρινίσεις από το υπουργείο Οικονομικών και το ΠΑΣΟΚ επέτειναν το πρόβλημα και τον εκνευρισμό στο μέγαρο Μαξίμου.

Ακόμη και αν δεν υπήρχε κανένα θέμα, αυτό δημιουργήθηκε και μάλιστα με τρόπο πρωτοφανή, την ώρα των συνομιλιών με την τρόικα.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου χαρακτηρίζεται, όπως είναι επόμενο, «καθοριστική για την πορεία της κυβέρνησης».

Είναι ενδεικτικό ότι στα κομματικά παρασκήνια αναζωπυρώθηκαν τα σενάρια για αιφνίδια προσφυγή στις κάλπες, ώστε το πρόβλημα της προεδρικής πλειοψηφίας να πάει στην επόμενη κυβέρνηση, προεξοφλώντας την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και νέες εκλογές σε μερικούς μήνες...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: