1.9.14

Με τον Σαμαρά το πρωί, με τον Παπανδρέου το βράδυ...

beni1

Δύο κρίσιμα «ραντεβού»...
Δύο κρίσιμα «ραντεβού» έχει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το πρώτο, με τον Αντώνη Σαμαρά -και όχι μόνο- στην επίσημη πρώτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης το πρωί. Το δεύτερο, με τον Γιώργο Παπανδρέου το βράδυ στα εγκαίνια της έκθεσης ιστορικού υλικού υπό τον τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» στο Ζάππειο. Και στα δύο, θα επιχειρήσει να κάνει...
αισθητή την παρουσία του... Στην πρώτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης, την οποία και μετρά στις «νίκες» του το ΠΑΣΟΚ, αφού το όλο Συμβούλιο συστάθηκε μετά από δική του πρόταση όσο και επιμονή, ο πρόεδρος του κόμματος πηγαίνει με έναν άσσο στο μανίκι. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα καταθέσει νέα πρόταση σύμφωνα με την οποία, θα ζητά «ρήτρα απασχόλησης» ως πρόβλεψη σε κάθε κυβερνητικό νομοσχέδιο με αναπτυξιακό χαρακτήρα, είτε πρόκειται για πρωτοβουλία του υπουργείου Μεταφορών, Εργασίας, Τουρισμού ή όποιο άλλο. Θα ζητήσει μάλιστα την πρόβλεψη και σχετικού ελέγχου για την τήρησή της από το ίδιο το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης, ώστε να «σιγουρέψει» την εφαρμογή της.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναμένεται να επιμείνει και στη δημιουργία 700.000 θέσεων εργασίας σε βάθος πενταετίας, στη βάση των όσων είχε προαναγγείλει προεκλογικά και επιβεβαιώθηκαν με πρόσφατη μελέτη της Εθνικής Τράπεζας. Οι χιλιάδες αυτές θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργηθούν κυρίως σε τομείς όπως η Ναυτιλία, ο Τουρισμός, η Ενέργεια, τα δημόσια έργα και ο πρωτογενής τομέας παραγωγής.
Ακόμα πιο ενδιαφέρον όμως, κυρίως για το εσωκομματικό του ακροατήριο είναι η «συνάντηση κορυφής» του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο το απόγευμα στο Ζάππειο, όπου και θα εγκαινίαζεται από τον κ.Παπανδρέου η έκθεση ιστορικού υλικού του ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου που θα συνεχιστεί ως τις 7 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο στο κοινό. Σε αυτήν, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα ανοίξει τα χαρτιά του για την ίδρυση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, αφού αυτό το κρατάει για την ομιλία του στην εκδήλωση της Χαριλάου Τρικούπη για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη.
Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη και το αντικείμενο της έκθεσης, το ανέκδοτο υλικό και την ιστορικότητα των εγγράφων που θα εκτίθενται στις διπλανές αίθουσες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα αναφερθεί εκ νέου στην «πιο δημοκρατική» περίοδο της χώρας, αυτή της Μεταπολίτευσης και τη συμβολή του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν. Θα εμφανιστεί ενωτικός και θα επιχειρήσει την μέγιστη συσπείρωση του κόμματος ενόψει της εκδήλωσης της Τετάρτης, αλλά και του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης τον Οκτώβριο, στο οποίο και επιμένει παρά τις περί του αντιθέτου φωνές στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: