1.8.14

Η Αργεντινή ως «λύση» στους μπελάδες της κυβέρνησης...


Ως ευκαιρία να στρέψει τα βλέμματα από το πολυνομοσχέδιο – σκούπα αντιμετώπισε η κυβέρνηση την επιλεκτική χρεοκοπία της Αργεντινής, την οποία χρησιμοποίησε για να εξαπολύσει επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση. Έτσι, σήμερα, στη συζήτηση για...
το πολυνομοσχέδιο που ξεκινά στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναμένεται να επικεντρωθούν περισσότερο σε επιχειρήματα για το πόσο «σωστή» ήταν η αποδοχή των μνημονίων καθώς έτσι «δεν γίναμε Αργεντινή».
Με το άκουσμα της είδησης, την Πέμπτη, για την επιλεκτική χρεοκοπία της Αργεντινής βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν άφησαν την «ευκαιρία» να πάει χαμένη. «Εσείς νομίζετε ότι μπορείτε να τα βάλετε με τα κοράκια. Εσείς νομίζεται ότι μπορείτε να κάνετε τους τσάμπα μάγκες», είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, για να λάβει την απάντηση του Νίκου Βούτση «αν υπάρχει άνθρωπος στο πολιτικό προσωπικό της χώρας που επιχαίρει» για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η Αργεντινή, εξαιτίας των κερδοσκοπικών hedge fund.. Την επίθεση είχαν ξεκινήσει ήδη από το πρωί στα πρωινά παράθυρα, Οδ. Κωνσταντινούπολης και Αδ. Γεωργιάδης.

Εξάλλου η χρεοκοπία της Αργεντινής και η συνακόλουθη ρητορική περί αναγκαστικών μνημονίων ώστε η χώρα να μην βγει από το ευρώ έχει και μια άλλη στόχευση: Να απομακρυνθεί η κυβέρνηση (για όσο είναι αυτό δυνατόν) από το «μέτωπο» των ενστόλων που έχει κάνει άνω κάτω τη ΝΔ.

Εχθές με τροπολογία που κατέθεσαν στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της δόσης, είκοσι κυβερνητικοί βουλευτές πρότειναν την εξαίρεση των Ταμείων των ενστόλων από την υπαγωγή στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης. Γαλάζια στελέχη εκτιμούν πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των ενστόλων  δηλαδή να μην θιγεί το εφάπαξ τους, θα χαθεί μεγάλο μέρος ψηφοφόρων που θα κατευθυνθεί προς τη Χρυσή Αυγή. Εξάλλου, ο Φαήλος Κρανιδιώτης σε άρθρο του στο «antinews» υποστήριξε ξεκάθαρα πως με αυτές τις αποφάσεις η κυβέρνηση σπρώχνει με την «μπουλντόζα τους ενστόλους στην Χρυσή Αυγή».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση του tvxs, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: