1.7.14

Ο απολογισμός της Ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε....

 
Πόσα επίσημα γεύματα δόθηκαν, πού και ποιος τα πλήρωσε ...
Οπως με κάθε τι που τελειώνει, έτσι και με την ελληνική προεδρία, έρχεται και ο απολογισμός. Εν προκειμένω, δεν μιλάμε για...
απολογισμό πεπραγμένων, αλλά άλλων στοιχείων, όπως, για παράδειγμα, πόσα γεύματα οργανώθηκα, πόσοι έφαγαν και σε πόσα εστιατόρια, που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, λοιπόν, οργανώνθηκαν 267 γεύματα και δείπνα, στα οποία παραβρέθηκαν, συνολικά, 21.756 άτομα. Οπως σημειώνει ο "ΒΗΜΑτοδότης", τα γεύματα είχαν χορηγό μια τράπεζα και έγιναν στο Ζάππειο, στο   Μουσείο της Ακρόπολης και σε εστιατόρια στην περιοχή της Ακροπόλεως.
Επίσης, χρησιμοποιήθηκαν496 διερμηνείς οι οποίοι/ες μετέφραζαν 23 γλώσσες. Από την πλευρά της η Αστυνομία για την ασφάλεια της προεδρίας κατήρτισε 13 επιχειρησιακά σχέδια, διέθεσε 161 περιπολικά, 15 μοτοσικλέτες, δύο ελικόπτερα, 12 μαγνητικές πύλες, επτά συσκευές ελέγχου χειραποσκευών και 30 φορητούς ανιχνευτές μετάλλων.
Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν συνολικά 160 συμβούλια στην Ελλάδα (τα 45 στην Αθήνα και στα 21 συμμετείχαν υπουργοί) και 1.400 συμβούλια και συνεδριάσεις στις Βρυξέλλες. Στις συνεδριάσεις στην Αθήνα συμμετείχαν συνολικά 12.000 άτομα, ενώ έγιναν 6.000 επίσημες διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία.
Οσον αφορά τις... ώρες πτήσης της κυβέρνησης, πρωταθλητής αναδεικνύεται ο  υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος με 58 απογειώσεις στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας, ακολουθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας με 43 απογειώσεις και έπεται ο πρωθυπουργός περί τις 14.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: