1.7.14

Την απειλή της επιστράτευσης επισείει η κυβέρνηση...




 ... κατά της ΓΕΝΟΠ...
Σε επιχείρηση εκφοβισμού της κοινωνίας για τις αντιδράσεις εργαζομένων και κοινωνικών φορέων στην προωθούμενη σαλαμοποίηση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, αποδύεται η κυβέρνηση.


Με πρόσχημα – για άλλη μια φορά – την...
ενόχληση των τουριστών, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη – μιλώντας στον ΣΚΑΙ - άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ.

Σε μια προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας, χαρακτήρισε "σαμποτάζ κατά του κράτους" τυχόν μπλακ άουτ από τις κινητοποιήσεις, αλλά "στρατηγική απόφαση της κυβέρνησης" την εκποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

"Σε στρατηγικές αποφάσεις της κυβέρνησης δε μπορεί ο συνδικαλισμός να παρεμβαίνει... Δεν είναι δική τους η ΔΕΗ και το ρεύμα, δεν έχουν δικαίωμα να κατεβάζουν διακόπτες, αποτελεί σαμποτάζ κατά του κράτους... 20 εκατ. τουρίστες να έρθουν και να μην έχουν κλιματισμό; Δεν θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές, δεν θα γίνει όμηρος η χώρα. Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί αυτό» διεμήνυσε η Σοφία Βούλτεψη.

Δήλωσε, πάντως, πως θα υπάρξουν βελτιώσεις στο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν προαναγγείλει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με την κατάθεση του νομοσχεδίου, ζητώντας την απόσυρσή του και τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το θέμα της ιδιωτικοποίησης.

Αύριο στις 7 το απόγευμα, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ διοργανώνει συλλαλητήριο έξω από τα κεντρικά κτίρια της Επιχείρησης στη Χαλκοκονδύλη, ενώ συναγερμός έχει σημάνει – με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας – σε όλες τις πόλεις όπου υπάρχει ενεργειακό κέντρο.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: