2.6.14

Διαβουλεύσεις Τσίπρα στις Βρυξέλλες...

Επίσκεψη στις Βρυξέλλες με την ιδιότητα του επικεφαλής της αριστεράς στις ευρωεκλογές, προκειμένου να συμμετάσχει στις "διερευνητικές εντολές" για την...
εκλογή του νέου προέδρου της Κομισιόν, πραγματοποιεί τη Δευτέρα και την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ η Κουμουνδούρου ολοκληρώνει τις αναλύσεις της για τα αποτελέσματα της κάλπης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στις Βρυξέλλες, θα συναντηθεί με τους συνυποψηφίους του για τη θέση του επικεφαλής της Κομισιόν Μάρτιν Σουλτς, επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Γκι Φέρχοφσταντ, επικεφαλής των Φιλελεύθερων και Σκα Κέλλερ, των Πράσινων, ενώ μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται συνάντηση με τον επικεφαλής του ΕΛΚ, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ.

Ο Αλ. Τσίπρας θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιούνκερ για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, παρά τις πολιτικές διαφωνίες που έχει μαζί του, καθώς θεωρεί ότι προέχει να γίνει σεβαστή η βούληση των ευρωπαίων πολιτών, όπως αυτή κατεγράφη στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν πρέπει να προτείνει υποψήφιο για την προεδρία της Επιτροπής που δεν συμμετείχε σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Η εμφάνιση οποιουδήποτε άλλου υποψηφίου θα είχε αποτέλεσμα την υποβάθμιση της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης συνολικά, μετατρέποντάς την σε κοροϊδία», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει σε συνεργάτες του: «Αν προτείνουν άλλο πρόσωπο θα δώσουν αέρα στα πανιά της Λεπέν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκτιμά πως δεν θα χρειαστεί η δύναμη του κόμματος της ευρωπαϊκής αριστεράς για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Κομισιόν, καθώς φέρεται να έχει υπάρξει ήδη συμφωνία και συμμαχία μεταξύ των τριών ισχυρότερων ομάδων, ΕΛΚ, ΕΣΚ και Φιλελεύθερων.

Ενισχυμένος, ωστόσο, από το εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, αλλά και από την άνοδο της αριστεράς στην Ευρώπη, στις συναντήσεις με τους ομολόγους του θα επιχειρήσει να θέσει τους στόχους και την πλατφόρμα της ευρωπαϊκής αριστεράς στο νέο Κοινοβούλιο.

Η ανάλυση του αποτελέσματος – H εισήγηση Πουλάκη

Η Κουμουνδούρου θα συνεχίσει τη συζήτηση για την ανάλυση του αποτελέσματος στις ευρωκάλπες, αλλά και στις κάλπες για τους δήμους και τις περιφέρειες.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Κώστα Πουλάκη στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ,τονίζονται μεταξύ άλλων τα παρακάτω...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: