1.6.14

«Μην περιμένετε ανακούφιση με κούρεμα χρέους» ...

«Μην περιμένετε ανακούφιση με κούρεμα χρέους» διαμηνύει ο Γιούργκεν Φίτσεν της Deutsche Bank
...διαμηνύει ο Γιούργκεν Φίτσεν της Deutsche Bank ...
Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στέλνει ο συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, καθώς θεωρεί λάθος της Ελλάδας αν πει ότι έχει κάνει αρκετά και τώρα αναμένει ανακούφιση με την απομείωση του χρέους.
« Αν η Ελλάδα δημιουργήσει την...
εντύπωση ότι έχει κάνει αρκετά και τώρα η ανακούφιση θα πρέπει να έλθει απ έξω με την απομείωση του χρέους αυτό θα ήταν το λάθος μήνυμα».
Αυτό διαμηνύει στην ελληνική κυβέρνηση μέσω συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο Γιούργκεν Φίτσεν της Deutsche Bank .

O συνδιευθύνων σύμβουλος του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού αφού εκφράζει τον ειλικρινή του όπως λέει σεβασμό για όλα όσα έχουν επιτευχθεί στην Ελλάδα επισημαίνει ότι μένουν πολλά που δεν έχουν γίνει .
« Η διαδικασία της μεταρρύθμισης και της αλλαγής δεν έχει ολοκληρωθεί» αναφέρει και προσθέτει πως αν και οι έλληνες πολίτες θα ήθελαν να ακούσουν 'ναι τελειώσαμε' « η αποδυνάμωση αυτής της πολύ σημαντικής μεταρρυθμιστικής διαδικασίας θα ήταν λάθος» .

Χαρακτηρίζει επίσης κατανοητή την επιθυμία για περιορισμό του χρέους σε επίπεδα πιο διαχειρίσιμα αλλά δεν θεωρεί και εφικτό το στόχο που έχει θέσει η Ε Ε για ποσοστό 60% του ΑΕΠ στο τέλος του προγράμματος.
« Πρόκειται για ένα στόχο που δεν είναι ρεαλιστικός στο ορατό μέλλον για την Ελλάδα» λέει και θεωρεί αναγκαίο ένα λογικό χρονοδιάγραμμα.
Ολα πάντως θεωρεί θα κριθούν απο την αξιοπιστία, την εμπιστοσύνη και τη φήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: