1.6.14

Μάχη για τις Βρυξέλλες...




Γιάννης Παπαγιάννης

Μια σημαντική θέση, αυτή του επιτρόπου της Κομισιόν, έχει γίνει το μήλον της Εριδος ανάμεσα σε τρία ονόματα που πρωταγωνιστούν στο πολιτικό σκηνικό. Ετσι, αναμένεται να εξελιχθεί σκληρή μάχη.
 Ενας είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος γνωρίζει οτι...
το μέλλον του στην Κεντροαριστερα δεν είναι και τόσο ευοίωνο. Και αυτό γιατί, αν η Kεντροαριστερά αποφασίσει να συγκροτήσει τον τρίτο πολιτικό πόλο της χώρας (ή σχεδόν άφθαρτο), στοιχείο που δεν χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Το πρόβλημα είναι οτι ο Σαμαρας, για να του κανει το χατίρι, θα πρέπει να αποφασίσει οτι θα υποστεί την γκρίνια της παράταξης.
Ενα ακόμη όνομα είναι της Ντόρας Μπακογιάννη. Οι πληροφορίες επιμένουν, παρά τις διαψεύσεις, και τη θέλουν να ενδιαφέρεται διακαώς για τη θέση. Αν επιλέξει αυτή ο Αντ. Σαμαράς, γλυτώνει την εσωκομματική γκρίνια , αλλά ουδείς μπορεί να γνωρίζει σε τι είδους περιπέτειες μπορεί να μπει με τον βενιζέλο.
Από την άλλη, μια ακόμα υποψηφιότητα, αλλά με λίγες πιθανότητες , είναι ο Γιάννης Στουρνάρας , ο οποίος , παρά το γεγονός οτι στηρίζεται από τους Ευρωπαίους, θα προκαλέσει πρόβλημα στο εσωτερικό της ΝΔ και στις σχέσεις της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ.

Από τη στήλη "Danger - Διαπλοκες" (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: