1.6.14

Άρης Σπηλιωτόπουλος: «Ο Νικήτας κατέστρεψε τον εαυτό του και την παράταξη»…

Τον Νικήτα Κακλαμάνη βάζει και πάλι στο στόχαστρό του ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για την ιστορική ήττα της Κεντροδεξιάς στον Δήμο Αθηναίων, όταν για...
πρώτη φορά στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, μετά δηλαδή από 40 χρόνια, η Νέα Δημοκρατία δεν είχε υποψήφιο στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης για την πρωτεύουσα.

"Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε για συνένωση δυνάμεων που θα έφερναν την νίκη και εγώ θα έκανα πίσω για να γίνει δήμαρχος εάν το επιθυμούσε τόσο" ήταν το μήνυμα που του έστειλε μέσω κοινού φίλου.

Κατηγορεί το Ν.Κακλαμάνη ότι με την "μοναχική πορεία του καμικάζι" που επέλεξε "κατέστρεψε τον εαυτό του, την παράταξη αλλά και την προοπτική της Αθήνας".

Επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών “δεν νομιμοποιεί κανένα αίτημα για πρόωρες εκλογές”. Η κυβέρνηση να ξαναδεί “την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, την ανακούφιση της αγοράς ακινήτων” τονίζει. Για το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα επισημαίνει ότι “υπάρχουν εμφανή πλεονεκτήματα και εμφανείς αδυναμίες σε κάθε άποψη”.

"Ποτέ δεν είχα προσωπικό πρόβλημα με τον κ.Κακλαμάνη" λέει. "Αντίθετα τον είχα βοηθήσει όποτε χρειάστηκε, ακόμα και σε εσωκομματικές αναμετρήσεις με κόστος προσωπικό. Θεωρούσα ότι το κίνητρο του ήταν η Δημαρχία. Είπα δύο φορές σε κοινό φίλο που τον εμπιστεύεται ότι σημασία έχει να μην χαθεί η μάχη της Αθήνας. Ότι μπορούσαμε να συμφωνήσουμε για συνένωση δυνάμεων που θα έφερναν την νίκη και εγώ θα έκανα πίσω για να γίνει δήμαρχος εάν το επιθυμούσε τόσο. Ότι είναι λάθος οι προσωπικές φιλοδοξίες να μας στερήσουν την προοπτική. Μπορούσα να τις παραμερίσω. Αλλά δυστυχώς ο κοινός μας φίλος δεν τον έπεισε. Κανείς δεν ξέρει ποια ήταν τα κίνητρα μιας τέτοιας" εμφανούς καταστροφικής για όλους εμμονής."

Στο ερώτημα αν απογοητεύτηκε από το ποσοστό π πήρε απάντησε: "Γνωρίζω πως λειτουργούν οι δημοσκοπήσεις λόγω επαγγέλματος. Είχα μια εικόνα πού κινείται το ποσοστό που μπορούσε να είναι η οροφή της παράταξης με δεδομένη την διάσπαση των δυνάμεων μας. Απογοητεύτηκα γιατί ενώ αγγίξαμε τη οροφή, ένα μικρό ποσοστό κομματικών φίλων του παρελθόντος παρέμεινε στον κ.Κακλαμάνη και μας στέρησε την είσοδο στον δεύτερο γύρο. Με εξέπληξε η επιμονή του στην μοναχική πορεία του καμικάζι ενώ και εκείνος γνώριζε σειρά δημοσκοπήσεων που τον έδειχναν ότι όχι μόνο δεν άγγιζε τον δεύτερο γύρο αλλά ούτε ένα ποσοστό αξιοπρεπούς εμφάνισης. Είχε εναλλακτικές προτάσεις αλλά τις αρνήθηκε. Κατέστρεψε τον εαυτό του, την παράταξη αλλά και την προοπτική της Αθήνας."..

Πηγή: Zoomnews



Τα αποσπάσματα είναι από τη συνέντευξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στην Χριστίνα Κοραή (Real News)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: