8.6.14

Αιφνιδιασμός Σαμαρά στο υπουργείο Οικονομικών ...


«Καραμπόλες» και νέα πρόσωπα ...
Ένα πρόσωπο άφθαρτο το οποίο θα σηματοδοτεί την αλλαγή πολιτικής και δεν έχει αναφερθεί μέχρι τώρα επιθυμεί να τοποθετήσει ο πρωθυπουργός στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με....
πληροφορίες του Real.gr o Α. Σαμαράς αφού δεν μπόρεσε να αιφνιδιάσει με τον ανασχηματισμό καθώς αυτή την πρωτοβουλία που είχε ο εκάστοτε πρωθυπουργός την «έκαψε» ο Ευ. Βενιζέλος, θα προσπαθήσει να το πράξει με το νέο «τσάρο».

Κυβερνητικά στελέχη που γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης αλλά και τις προθέσεις του πρωθυπουργού σημειώνουν ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να είναι εκείνος που θα βάλει τέλος στα μνημόνια και θα οδηγήσει την χώρα στην ανάπτυξη.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις οι οποίες άρχισαν να γίνονται γνωστές το βράδυ του Σαββάτου φαίνεται πως απομακρύνονται από την θέση του υπουργού Οικονομικών οι Χρ. Σταικούρας και Ν. Δένδιας.

Ο ανασχηματισμός αναμένεται να «κλειδώσει» σήμερα το απόγευμα, μόλις δηλαδή επιστρέψει ο Ευ. Βενιζέλος από την Αίγυπτο, σε αυτό το χρονικό σημείο θα αποφασιστεί και το πότε θα ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα.

«Καραμπόλες» και νέα πρόσωπα

Ο Γ. Στουρνάρας αποχωρεί μετά από δύο χρόνια από τη Νίκης και πηγαίνει μερικά μέτρα πιο κάτω και συγκεκριμένα στην Πανεπιστημίου για να αναλάβει την διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο Α. Λοβέρδος μπαίνει στην κυβέρνηση και όπως όλα δείχνουν αναλαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από το οποίο απομακρύνεται ο Αθ. Τσαυτάρης. Θέση στο κυβερνητικό σχήμα σε θέση υφυπουργού αναμένεται να πάρει και η Νίκη Τζαβέλα.

Το δίδυμο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα παραμείνει κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο, Δ. Αβραμόπουλος και Φ. Γεννηματά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ποιο πιθανό είναι ότι θα παραμείνει στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αν και ακούγεται η μετακίνηση του στο υπουργείο Ανάπτυξης ή Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης δύσκολη θεωρείται να είναι μαζί στην κυβέρνηση Α. Γεωργιάδης και Μ. Βορίδης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ έχει περισσότερες πιθανότητες να μπει στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: