1.6.14

Πόσες διμοιρίες χρειάζονται για τη φύλαξη ενός φούρνου; ...

BINTEO...
Μεγάλες αστυνομικές Δυνάμεις επιστρατεύτηκαν την Παρασκευή στην Θεσσαλονίκη για να εμποδίσουν τη διέλευση των διαδηλωτών προς την επιχείρηση Φούρνος του...
Λάμπρου.
Οι απλήρωτοι απολυμένοι και εργαζόμενοι και απολυμένοι, υποστηρίζουν ότι η πρόταση της εργοδοσίας είναι πολύ μικρή σε σχέση με τα χρωστούμενα και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις


Το ρεπορτάζ του Χρήστου Αβραμίδη για την Ελεύθερη ΕΡΤ:Στην ανακοίνωση της η πρωτοβουλία για την διεξαγωγή του αγώνα των εργαζομένων στον "Φούρνο του Λάμπρου" αναφέρει:

"Εδώ και δύο σχεδόν μήνες εννέα εργαζόμενοι της επιχείρησης “Ο φούρνος του Λάμπρου” διεκδικούν από την εργοδοσία τα δεδουλευμένα τους.

Απλήρωτες υπερωρίες, νυχτερινά μεροκάματα, απασχόληση Κυριακές, ανασφάλιστη εργασία, μη καταβολή δώρων γιορτών, αποδοχών αδείας και επιδομάτων αργίας. Όλα όσα θεωρούνταν αυτονόητα πριν μερικά χρόνια και πετσοκόφτηκαν μέσα σε μία νύχτα από τις κυβερνήσεις των μνημονίων και από την Ε.Ε. λύνοντας τα χέρια των εργοδοτών για ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Στο συγκεκριμένο φούρνο υπήρχαν μέχρι πρότινος αρτεργάτες οι οποίοι δουλεύανε ως και 15 ώρες ημερησίως, ανασφάλιστοι, για 40 ευρώ. Σε λίγους από αυτούς το αφεντικό κολλούσε μισά ένσημα ώστε να είναι νομικά κατοχυρωμένος. Ταυτόχρονα, προσπάθησε να πάρει με το μέρος του εργαζόμενο ο οποίος διεκδικεί τα δεδουλευμένα του δίνοντάς του -κατόπιν εορτής- το δώρο του Πάσχα και μάλιστα προσαυξημένο. Μάλιστα υιοθετώντας την τακτική του “διαίρει και βασίλευε”, έλεγε σε άλλους ότι είχε σκοπό να συμβιβαστεί και ότι ήταν διατεθειμένος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Τελικά, μέσω του δικηγόρου του, κατέθεσε στους εργαζομένους μια εξευτελιστική πρόταση για τη λύση της εργατικής διαφοράς την οποία οι ίδιοι προφανώς αρνήθηκαν. Δηλώνουμε απερίφραστα πως είμαστε ενάντια σε αυτούς που θέλουν την εργασία μας πάμφθηνη ενώ την ίδια στιγμή θησαυρίζουν από αυτήν. Είμαστε ενάντια στους συκοφάντες και τους θρασύδειλους.

Είμαστε ενάντια στις προκλήσεις και τον εξευτελισμό που η εργοδοσία προσπαθεί να επιβάλει. Απέναντι σε όλα αυτά αντιτάσσουμε τη συλλογική αντίσταση των εργαζομένων και των ανέργων. Χαιρετίζουμε την αλληλεγγύη της κοινωνίας. Για να πάρουμε πίσω όλα αυτά που μας ανήκουν."

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: