2.6.14

Προς ανεξαρτητοποίηση ο Ψαριανός...

Προς ανεξαρτητοποίηση οδεύει ο Γρηγόρης Ψαριανός. Τουλάχιστον υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση, στον βαθμό που δεν θα αλλάξει η γραμμή πολιτικής της ΔΗΜΑΡ.

Τασσόμενος εδώ και μήνες υπέρ του...
διαλόγου για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς στη χώρα, και μετά το ισχνό εκλογικό αποτέλεσμα της ΔΗΜΑΡ, το οποίο αποδίδει κυρίως στη λογική «πολιτικού απομονωτισμού» που ακολούθησε, ο βουλευτής του κόμματος Γρηγόρης Ψαριανός, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησής του.

«Αν δεν αλλάξουμε πολιτική προς τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ανεξαρτητοποιηθώ», λέει, συνεχίζοντας πως ο ίδιος δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην είναι παρών στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς αυτήν την φορά.

«Δεν με αφορά η ΔΗΜΑΡ που πηγαίνει προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έφυγα από τον ΣΥΡΙΖΑ για να επιστρέψω σε έναν χειρότερο ΣΥΡΙΖΑ», λέει, παρατηρώντας πως η δική του λογική θα ήταν «τραγική μειοψηφία» στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν αποκλείει, πάντως, τυχόν κυβερνητική πλειοψηφία στο μέλλον. «Αφού έχουμε συγκροτήσει την Κεντροαριστερά», λέει, δηλαδή αφού θα έχει πετύχει το εγχείρημα του διαλόγου με τις δυνάμεις της Ελιάς, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, των Οικολόγων και οποιουδήποτε άλλου όμορου χώρου, ή ακόμα και μεμονωμένων προσώπων, «και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκτήσει τη δέουσα σοβαρότητα, με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό», τότε θα μπορούσε κατά τον ίδιο να ανοίξει μία συζήτηση προγραμματική συμφωνίας.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της ανεξαρτητοποίησής του και αποχώρησης από τη ΔΗΜΑΡ έχει αφήσει στο μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, που ζητά επίσης αλλαγή πολιτικής του κόμματος και στροφή στον διάλογο με τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, με στόχο την ανασυγκρότησή της, διαφωνώντας με την στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος, μάλιστα, μιλά για μία Κεντροαριστερά, που ενωμένη μπορεί να ξεπεράσει ως και το 20%, διεκδικώντας ακόμα και την πρωτιά και δημιουργώντας εκείνη τότε πλέον το δικό της κυβερνητικό πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση, η αποχώρησή του ή μη από τη ΔΗΜΑΡ θα εξαρτηθεί, όπως λέει από τις εξελίξεις της ερχόμενης εβδομάδας στο κόμμα, αναμένοντας πρωτίστως τα αποτελέσματα της Κεντρικής Επιτροπής.

Την ίδια ώρα, στη ΔΗΜΑΡ, οι πάντες έχουν στραμμένο το βλέμμα, αφενός, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σαββατοκύριακο, όπου θα συζητηθεί από την αποχώρηση ή μη του Φώτη Κουβέλη από την ηγεσία του κόμματος, ως τα αίτια της ήττας και το δέον γενέσθαι στο εξής, αφετέρου, στην εκδήλωση της Μεταρρυθμιστικής Τάσης του κόμματος την Τετάρτη.

Σε αυτήν, θα μιλήσει ο επικεφαλής της τάσης Σπύρος Λυκούδης, ενώ προσκεκλημένοι είναι εκπρόσωποι τόσο της Ελιάς και του ΠΑΣΟΚ, όσο της Κίνησης των 58 και του Ποταμιού...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: