28.5.14

Ο Κουβέλης έδωσε τη χαριστική βολή στους δημοσκόπους...

Η μεταβολή του πολιτικού σκηνικού τα δύο τελευταία χρόνια κατέδειξε τις αδυναμίες αλλά και τα πολλαπλά προβλήματα στην εγχώρια βιομηχανία των γκάλοπ. Ειδικά οι...
ευρωεκλογές απογύμνωσαν κυριολεκτικά όλο το σύστημα των δημοσκοπήσεων και των δημοσκόπων ορισμένοι από τους οποίους είχαν εξελιχθεί σε σούπερ σταρ και όλο το πολιτικομιντιακό περιβάλλον κρέμονταν κυριολεκτικά από τα χαρτιά και τα χείλη τους.

Έπεσαν έξω δεκάδες δημοσκοπήσεις που επί δύο μήνες παρουσίαζαν με ελάχιστες διαφορές τα ίδια αποτελέσματα σε όλο το πολιτικό φάσμα. Απέτυχαν παταγωδώς όλες οι εταιρείες να εντοπίσουν τα αποτελέσματα στο 90% των περιπτώσεων. Όλοι έβλεπαν ισοπαλία στην κορυφή και τις τελευταίες μέρες έδωσαν ένα οριακό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Η GPO και ο Τ. Θεοδωρικάκος μέχρι και την Παρασκευή το απόγευμα που δημοσίευσε τα τελευταία ευρήματα επέμενε ότι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι πέριξ της μονάδας!

Όλοι έδιναν το Ποτάμι τρίτο σταθερά με μικρότερα ή μεγαλύτερα ποσοστά. Όλοι έδιναν το ΠΑΣΟΚ πέριξ του 5, όλοι έδιναν τη ΔΗΜΑΡ πέριξ του 3. Κανείς δεν είχε εντοπίσει την άνοδο του ΛΑΟΣ. Φυσικά θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατάρρευσαν και οι διάφοροι ελληνικής εφεύρεσης «ποιοτικοί δείκτες» όπως «ο καταλληλότερος», «ο δημοφιλέστερος» κλπ. Ας πάνε τώρα οι δημοσκόποι να εξηγήσουν στον Φώτη Κουβέλη πώς γίνεται ο δημοφιλέστερος και πιο συμπαθής πολιτικός να πήρε μικρότερο ποσοστό και από τον Χατζημαρκάκη!

Αν θέλουν να διορθωθεί η κατάσταση θα πρέπει τα ΜΜΕ το επόμενο διάστημα να ακολουθήσουν την απόφαση της REAL που σταμάτησε να παραγγέλνει αλλά και να δημοσιεύει δημοσκοπήσεις, κάτι που ανακοίνωσε οτι θα κάνει για το προσεχές διάστημα και ο ΔΟΛ. Θα είναι ένα πρώτο βήμα για να υπάρξει μια ρύθμιση στον χώρο των δημοσκοπήσεων. Παράλληλα θα πρέπει και οι εταιρείες να κάνουν την δική τους αυτορρύθμιση. Θα πρέπει να αλλάξουν άρδην τη μεθοδολογία και τις τακτικές που ακολουθούν. Θα πρέπει για να ανακτήσουν την αξιοπιστία τους στις επόμενες εκλογές να αναζητήσουν τρόπους για να είναι αξιόπιστα τα αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου, ενώ θα πρέπει να καταργήσουν άμεσα διάφορες ερωτήσεις που έθεταν μέχρι τώρα στο εκλογικό σώμα οι οποίες δεν ακουμπάνε σε καμία ρεαλιστική βάση και στόχο έχουν μόνο να δημιουργούν ένα κλίμα που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει στην κοινωνία...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: