1.5.14

Κουτσούμπας: Η θυσία της Καισαριανής...


... μας εμπνέει στους σημερινούς αγώνες...
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος κατέθεσε στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, προς τιμήν των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών την Πρωτομαγιά του ’44.

Σε...
δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε:

«Τιμάμε τους 200 ήρωες εκτελεσμένους κομμουνιστές εδώ στην Καισαριανή. Τιμάμε τους χιλιάδες αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους πριν από 70 χρόνια και καθόρισαν με τη στάση τους, με την πράξη τους, την εξέλιξη, την πορεία μιας σκληρής αναμέτρησης, μιας σκληρής μάχης ενάντια στην βαρβαρότητα που οδηγεί ο ίδιος ο καπιταλισμός.

Ταυτόχρονα, ανέδειξαν το μεγαλείο της λαϊκής αντίστασης, της λαϊκής πάλης ενάντια στα δημιουργήματα του καπιταλιστικού συστήματος, όπως είναι ο φασισμός, όπως είναι η κρίση, οι πόλεμοι. Η θυσία τους αποτελεί οδηγό και φάρο, μας εμπνέει στους σημερινούς και αυριανούς αγώνες, μέχρι την οριστική κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».

Εκ μέρους της ΚΝΕ κατέθεσε στεφάνι ο Γραμματέας του ΚΣ Θοδωρής Χιώνης. Η αντιπροσωπεία κατέφτασε στο χώρο με πορεία και φωνάζοντας συνθήματα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος και οι πρώην δήμαρχοι Καισαριανής Παναγιώτης Μακρής και Γιώργος Κατημερτζής.

Αυτήν την ώρα ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρίσκεται και θα κάνει δηλώσεις στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, στο Σύνταγμα, για την Εργατική Πρωτομαγιά.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: