1.5.14

Κουβέλης: Ο Βενιζέλος έχει έλλειψη πολιτικής ψυχραιμίας...

 

Ενα ακόμη "καρφί" του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης...
«Η Δημοκρατική Αριστερά δεν ακολουθεί την έλλειψη πολιτικού πολιτισμού, ούτε την έλλειψη πολιτικής ψυχραιμίας του κ. Βενιζέλου».
Δήλωση του Φώτη Κουβέλη, θέλοντας να σχολιάσει τις...
δηλώσεις του  Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι η ΔΗΜΑΡ λειτουργεί παρασιτικά.
Μιλωντας σε πρωινή εκπομπή, υποστήριξε επίσης ότι «ο κ.Βενιζέλος πρέπει να αντιληφθεί ότι έχουμε σημαντικές ανακατατάξεις στον πολιτικό χάρτη της χώρας και οι μετακινήσεις διαφόρων πολιτών και πολιτικών σε καμία περίπτωση δεν ονομάζεται πολιτικός παρασιτισμός και χαρακτήρισε τη δήλωση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, άστοχη».
Όσο για την σύντομη συνεργασία με το κυβερνητικό σχήμα είπε για μία ακόμη φορά ότι ήταν πράξη πολιτικής ευθύνης. «Η αριστερά πρέπει να λειτουργήσει παραμερίζοντας πολιτικές σκοπιμότητες και μικροπολιτικούς υπολογισμούς. Μας ήταν πολύ εύκολο να μην πάμε στην κυβέρνηση αλλά θα πηγαίναμε συνεχώς σε εκλογές».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν παρέλειψε φυσικά να σχολιάσει και το σάλο που δημιουργήθηκε από την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά λέγοντας: «Δόθηκαν μεγαλύτερες διαστάσεις από ό,τι αξίζουν σε μία παρουσίαση βιβλίου».
«Έχουν δίκιο οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι που νιώθουν προδομένοι» υποστήριξε αναφερόμενος στα υψηλά ποσοστά αναποφάσιστων που παρουσιάζονται στις δημοσκοπήσεις και σχολίασε ότι «ο ελληνικός λαός έχει πληγές στην πλάτη του. Τους λέω να μην αφήνουν άλλους να αποφασίσουν για εσάς».
Δεν έμεινε εκτός συζήτησης και η νέα άφιξη στην πολιτική σκηνή. Για το «Ποτάμι» είπε ότι το καινούργιο πρέπει να έχει συγκεκριμένες θέσεις αλλά και λύσεις για τα προβλήματα. «Η πολιτική δεν είναι ουδέτερη, η πολιτική έχει χρώμα, δεν μπορεί να είναι νεφέλωμα».
Υποστήριξε επίσης ο κ. Κουβέλης ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών και να γίνει αναλογικός ο εκλογικός νόμος.
«Η ΔΗΜΑΡ θα συνεργαστεί με όποιον έχει προοδευτικό πρόγραμμα για τη χώρα» είπε σχετικά με το μέλλον του κόμματός του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: