1.4.14

Mε την συνοδεία ελικοπτέρων, έφτασαν οι επίσημοι στο Ζάππειο!...

Ξεκίνησε η άτυπη σύνοδος του Ecofin (BINTEO)...
Μέχρι και δύο ελικόπτερα της αστυνομίας σήκωσαν, για να συνοδεύσουν τους επίσημους, κατά την διαδρομή τους, από το ξενοδοχείο προς το Ζάππειο, οπου ...
έχει ξεκινήσει η άτυπη σύνοδος του Ecofin.
Τα μέτρα  είναι δρακόντεια (και μάλιστα, περισσότερα από την έναρξη της προεδρίας της Αθήνας). Κάγκελα και αστυνομικοί βρίσκονται παντού γύρω από το Ζάππειο, ενώ για να περάσει κάποιος μέσα, θα πρέπει να έχει διαπίστευση.
Στην ατζέντα της συνόδου περιλάμβανονται οι εξελίξεις σχετικά την Τραπεζική Ένωση, αλλά και θέματα που συνδέονται με τις κοινωνικές πτυχές της ανάπτυξης και της οικονομικής σταθερότητας στην Ευρώπη. Θα συζητηθούν η μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση της οικονομίας και ιδιαίτερα η ενίσχυση της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και η προετοιμασία των εαρινών συνόδων του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και των Υπουργών Οικονομικών του G20.

Tο μήνυμα του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ. Η Ελλάδα ανακάμπτει κι επιστρέφει στην ανάπτυξη. Αυτό καταδεικνύεται και από το πρωτογενές πλεόνασμα. Είμαστε αισιόδοξοι».

Ο επίτροπος για τις οικονομικές υποθέσεις Όλι Ρεν επισήμανε: «Έχουμε ευχάριστα νέα από την Ελλάδα· Η χώρα ανακάμπτει».

Ερωτηθείς για την εκταμίευση των δόσεων, ο κ. Ρεν ξεκαθάρισε ότι σημερα θα υπάρξει πολιτική στήριξη για την συμφωνία που επιτεύχθηκε με την τροικα σε τεχνικό επίπεδο και οι επίσημες αποφάσεις για τις δόσεις θα ληφθούν αργότερα.

Ερωτηθείς για το χρέος, ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η σχετική συζήτηση θα αρχίσει μετά την επιβεβαίωση του πλεονασματος από την Eurostat και θα γίνει στη διάρκεια ή μετα το καλοκαίρι.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προσερχόμενος στο Ζάππειο, δήλωσε ότι θα συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των δόσεων και η αξιολόγηση της τρόικας...


Δεν υπάρχουν σχόλια: